כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, מתכונים נבחרים בחסות קבוצת הפייסבוק • עוגת גבינה דיאטטית, פאי אפרסקים וג'לי, קוגל תפוחי אדמה, ויש גם פינת פרגונים! שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


עוגת גבינה דיאטטית / שמחה כהן
מצרכים:

7 ביצים (מופרדות).
3 כפות קמח או קורנפלור.
1 וחצי כוסות סוכר.
1 חב פודינג וניל.
2 שקיות סוכר וניל.
3 גביעי גבינה לבנה(750 גרם).

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים עם כוס סוכר.
בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים. כשהתערובת אחידה להוסיף את קצף הביצים ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית משומנת(מומלץ עם ספרי שמן).
להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לרבע שעה. אחר כך להוריד את החום ל-160 מעלות למשך שעה. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להצטנן בתנור.

לעוגה נימוחה מומלץ מאוד לאפות אותה על תבנית עם מים חמים.



קוגל תפוחי אדמה / חיה גלסטר הלפרין
8 -6 תפוחי אדמה.
2 בצלים.
2-3 ביצים.
מלח.
אבקת מרק עוף.
3/4 כוס שמן.
2-1/2 כוס מים רותחים.

הכנה:
לגרד את הירקות.
לערבב את כל החומרים יחד.
לאפות על חום גבוה - 200 מעלות, כשעה.


פאי אפרסקים וג'לי / רבקה רוזנבאום
5 ביצים מופרדות.
קורט מלח.
5 כפות סוכר.
5 כפות קמח.
1/2 כפית אבקת אפיה.

ההכנה:

לטרוף את החלבונים, להוסיף קורט מלח ואת הסוכר.
להוסיף את החלמונים, קמח ואבקת אפיה. לערבב ולאפות על חום של 170 מעלות למשך חצי שעה.

להניח פרוסות אפרסק ולשפוך ג'לי מעל. לקרר ולהגיש עם cream!



אמהות מבשלות כשר - מפרגנות!






קישורים:
אמהות מבשלות כשר
אמהות מבשלות כשר פייסבוק מתכון לשבת מתכונים שבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}