י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

אמהות מבשלות כשר לסוף הצום

רוב הצום כבר מאחורינו, ונשים צדקניות כבר עמלות במטבח על מאכלים • אם את מחפשת עוד כמה רעיונות קלילים ומהירים - קבלי באהבה באדיבות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר'

אמהות מבשלות כשר לסוף הצום





עוגיות יויו/ אושרית אברגיל
1/2 קילו קמח.
2/3 כוס סוכר.
3/4 כוס שמן.
1 אבקת אפיה.
3 ביצים.
1/2 כפית תמצית וניל.
לימון מגורר (כפית).
1/2 כוס מים.

לערבב את הכל לבצק, לחלק לכדורים קטנים ולפתוח כל כדור לצינור, לסגור היטב לצורת בייגל. (אמנם בתמונה הם נראים גדולים אבל במציאות הם קטנים יותר).
אחרי שכל העיגולים מוכנים לחמם שמן עמוק ולטגן עד שמשחימות, להוציא למשטח מרופד בנייר אפיה.

להכין סירופ:

2 כוסות סוכר.
2.5 כוסות מים.
1 כף דבש.
כפית לימון מגורר.
לבשל עד שהסירופ נהיה סמיך.

לטבול כל עוגיה בסירופ ולהעביר ישר לקערה עם קוקוס. לצפות מכל הכיוונים ולהניח בקופסא לאיכסון.



עוגיות טחינה נימוחות / יעל סגל
עוגיות טחינה נימוחות שממלאות את כל הבית בניוחות מעלפים (3 דק' הכנה)

3 כוסות קמח.
כוס טחינה גולמית.
כוס סוכר.
2 סוכר וניל.
100 גר' מרגרינה.
1/2 שמן.

לערבב את החומרים, ליצור עוגיות ולאפות עד להזהבה.


סמבוסק / ימית חיון
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
1 כף מלח.
2 כפות סוכר.
3/4 כוס שמן.
1/2 2 כוסות מים.

לערבב את כל החומרים לבצק. להתפיח עד שיכפיל הנפח.
לאחר מכן לרדד עגולים לפי הגודל הרצוי גדול/קטן, למרוח על חצי עיגול רוטב פיצה ולגרד מעל גבינה ולשים תוספות כמו פטריות/זיתים.
לסגור לחצי ולהדק היטב. יש להקפיד שהרוטב לא יהיה עד הקצה אחרת הבצק לא יסגר להשאיר מרווח של 1ס"מ.
לאפות בחום של180 מעלות.
להבריש ביצה ולפזר שומשום.



עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות / רחלי ביקל
מרכיבים -
*2 וחצי כוסות קמח.
*כפית אבקת סודה לשתיה.
*כפית מלח.
*כוס חמאה רכה-220 גר' (אני החלפתי חצי מכמות החמאה בשמן 100 גר' שווה לשלושת רבעי כוס שמן).
*3/4 כוס סוכר לבן.
*3/4 כוס סוכר חום דחוס.
*כפית תמצית וניל.
* 2 ביצים.
* 2 כוסות שוקולד צ'יפס.

ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות, מערבבים בקערה קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה נפרדת חמאה, 2 סוגי הסוכר ותמצית וניל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים עד להטמעה.
מקפלים את התערובת לתוך הקמח מוסיפים שוקולד-צ׳יפס.
יוצרים עיגולים עם כף גלידה משומנת. אופים למשך 10 דק' או עד שהן השחימו אך עדיין רכות, מעבירים לרשת לצינון מוחלט.
הכי טעים ליד כוס חלב.
בהצלחה ובתאבון!


קישורים:
מבחר עצום של מתכונים בקבוצה
מבשלות כשר תשעה באב סעודה מפסקת אמהות מבשלות בישולים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}