י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

אמהות מבשלות כשר - סעודה שלישית מפסקת

כמדי שבוע מעניקות לנו נשים מקבוצת הפייסבוק המצליחה, אמהות מבשלות כשר, מתכונים לשבת • והפעם מה הן מכינות לסעודה מפסקת?

אמהות מבשלות כשר - סעודה שלישית מפסקת
אושרית אברגיל


נשים רבות מצהירות שאצלן יאכל דגים. אחרות מעדיפות בשרי, ויש בכלל כאלו שרוצות חלבי. במה תבחרי? קבלו דוגמיות של מתכונים, ותמיד אפשר לקבל בקבוצה עוד מגוון רחב במיוחד של מתכונים.


קיש כרישה / עדי בורג כפיר
החומרים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר).

2 כרישות גדולות חתוכות לקוביות קטנות (אין להשתמש בחלק הירוק כהה).

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם).

2 ביצים.

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל.

אופן ההכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הכרישות עד להזהבה קלה ומסירים מהאש.

-פורסים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.

-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.

-מניחים בכל שקע כף מהכרישה ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקישים מעט מזהיבים.


עלי פילו במילוי חזה עוף ובצל מוגש לצד מוקפצים / שולמית פרנק
חבילת עלי פילו.
לחתוך את העוף לקוביות.
לתת להם לנוח במרינדה במשך שעה:
רוטב צ'ילי, סויה, ברביקיו, מיץ לימון, גריל, יין.

לחתוך 3 בצלים לקוביות קטנות, לטגן, להוסיף את חתיכות חזה העוף ולטגן עד בישול.

לסדר את עלי הפילו, לעבוד עם ספריי שמן כדי שלא יתייבשו, ולסדר בצורה שרוצים.

מוקפצים:

נודלס - לבשל לפי המתכון.
1 בצל, 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, גזרונים קטנים, תירס, אפונה, להקפיץ בוואק להתחיל מהבצל - כי הוא צריך הכי הרבה זמן.
כשהירקות רכים, להוסיף 2 כפות סויה מסוג אמריקאי, 2 כפות צ'ילי ולחבר את הירקות והנודלס לעוד דקה של בישול.







פוקאצ'ות / אושרית אברג'יל
החומרים:

1 קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
1 כף גדושה מלח.
2 כפות סוכר שטוחות.
3 כפות שמן זית.
ועוד 2 כפות לשימון הבצק.
2 כוסות חלב.
1 כוס מים חמים ועוד 3 כפות.

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים היבשים.
להוסיף שמן ואח"כ נוזלים, לעבד היטב עד שהבצק רך ומעט דביק. לשמן את הבצק בשמן זית,
לכסות במגבת לחה ולהתפיח כשעה ורבע.
לחלק לכדורים.
לפתוח בידיים את הבצק עם קמח בנדיבות ולמתוח אותו לאורך.
לפזר אורגנו טרי, בזיליקום וטימין, שיני שום פרוסות דק,
שמן זית בנדיבות, מלח גס ופלפל שחור גרוס,
לאפות בחום 220 עד שמתקבל צבע זהוב.




בלינצ'ס תפוחי אדמה / תהילה שלומוביץ
לבלינצס:

כוס וחצי קמח.
2 כוסות מים.
מערבבים עד שלא יהיו גושים.
מוסיפים:
2 ביצים.
2 כפות שמן.
קורט מלח.
קורט פלפל שחור.
קורט פפריקה.

מערבבים היטב ושופכים במצקת עד לפנקייק דק.

מילוי:
פירה תפוחי אדמה עם נגיעה של חמאה ומלח.

פילה מושט צרוב בחמאה על מצע פולנטת תירס, פטריות ואספרגוס / מיכל זילברשלג
הכנת הדג:

בקערה שמים שמן, כמה עלי מרווה(לא חובה) פטרוזיליה/כוסברה. לתבל במלח וגריל דג, להשרות את הדגים כחצי שעה במרינדה, ולהעביר למחבת עם חמאה, לצריבה - קודם את החלק של העור, ולאחר מכן להפוך לעוד 2 דקות.

פולנטה:

4 כוסות מים רותחים עם כפית מלח, להביא לרתיחה.
להוסיף כוס חלב, להביא לרתיחה.
להוסיף כוס קמח תירס בזרזיף דק תוך כדי בחישה.
כשמגיע לרתיחה ומסמיך, להוסיף חצי חב' חמאה וכוס גבינה קשה מגורדת(פרמזן הכי טוב).
לערבב ולכסות את המכסה.


לחמניות ממולאות בצל / שרי שטאובר
חלות/לחמניות

קילו קמח.
כף מלח - בתוך גומה.
כף ורבע שמרים יבשים.
חצי כוס סוכר.
3 כוסות (ח"פ שתיה קרה) מים פושרים.

להתחיל ללוש ולהוסיף חצי כוס שמן. להניח לרבע שעה וללוש שנית. להתפיח סכ"ה כשעתיים.

ללחמניות הממולאות לקחתי מהבצק של החלות והכנתי מלית: בצל מטוגן, פטריות, זיתים שחורים, מעט רוטב סויה, אבקת מרק בצל ואורגנו. למלא כל לחמניה, להתפיח, להבריש בביצה עם כפית סוכר וקמצוץ קפה. לפזר שומשום ולאפות בחום של 180 - 200 מעלות לחצי שעה בדיוק.





מבשלות כשר מתכונים תשעה באב תשעת הימים פייסבוק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}