י"ח חשון התשפ"ה
19.11.2024

דייג - אוהב דגים? ספיישל מתכונים

מבחר מתכוני דגים משובחים, מתאימים מאוד לקראת שבת ברוח תשעת הימים ויש גם לביבות תירס חלביות - להשאיר טעם טוב בפה

דייג - אוהב דגים? ספיישל מתכונים
יחצ



סלמון בצי׳לי תפוז על לקט ירקות / גרג קפה
מצרכים ל4 מנות:

4 יח׳ פילה סלמון (ללא עצמות ) 220 גרם על יח.

חצי כוס צי׳לי מתוק.

כוס מיץ תפוזים.

200 גרם שעועית ירוקה שלמה.

100 גרם אפונת גינה.

בצל סגול בינוני חתוך לרצועות.

חצי כרוב לבן קצוץ.

4יח׳ גמבה ב3 צבעים.

שני גזרים חתוכים לרצועות דקות דקות.

250 גרם פטריות.

2 כפות שומשום (לא חובה).

הוראות הכנה:

במחבת טפלון עם מעט שמן חם על אש בינונית מניחים את מנות הסלמון על הצד עם העור ומכסים למשך3-4 דקות (תלוי בעובי הדג. בשלב זה הדג אמור להלבין מעט).

מוסיפים את רוטב הצי׳לי ומיץ התפוזים ומנמיכים את האש עד לצמצום הרוטב.


במקביל להכנת הדג מתחילים בהכנת התוספת:

במחבת רחבה עם שמן חם (חשוב מאד ) מתחילים להוסיף את הירקות בסדר הבא בהפרשים של דקה:

בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

הגשה:

מחלקים את הירקות המוקפצים ל4 צלחות הגשה, ומעל כל תלולית ירקות מניחים מנת דג ומעט רוטב.



פילה סלמון עם תמרים ולימון / מסעדת מתילדה
החומרים:

4-6 יחידות סלמון פרוס.
מאה גרם תמרים חצויים לארבע.
שני לימונים סחוטים.
חצי קילו שעועית ירוקה חלוטה במים.
מאה גרם עגבניות מיובשות.
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות.
בצל סגול חתוך גס.
שתי שיני שום פרוסות.

הכנה:

מרתיחים את התמרים עם הלימון ומעט מים אם צריך. מניחים בתבנית את הסלמון כשהעור כלפי מעלה. יוצקים את הרוטב ומכניסים לתנור בחום מאתיים מעלות למשך כעשר דקות.
במחבת חם שמים ושמן זית, מקפיצים את הבצל עם השום, מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים במשך שלוש דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מסדרים על צלחות את הירקות ודג מעל עם מעט מהרוטב שנוצר בתבנית.





קוביות דג מושט קריספי / בורגרס בר
חומרים להכנה:

דג מושט.

• קמח מצה.
• מלח.
• כמון.

ציפוי:
• 500 גר' קמח מצה.
• 25 גר' כמון.
• 40 גר' מלח.

אופן ההכנה:

מפשירים את הפילה, חותכים את הדג לקוביות, מצפים את הקוביות בחומרי הציפוי ומטגנים בשמן עמוק.




לביבות תירס חלביות / מאפה נאמן
החומרים:

1 קופסת קוטג'.
2 ביצים.
כוס גרגירי תירס.
2 כפות גבינה צהובה מגורדת.
4 כפות קמח.
מלח ופלפל.

ההכנה: מערבבים את כל החומרים לבלילה ויוצקים ממנה בעזרת כף לתוך מחבת עם שמן רותח. מטגנים קציצות.


אוכל תשעת הימים מתכונים מאכלי חלב מסעדות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}