ה' אלול התשפ"ד
08.09.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע מפרגנות לנו בנות קבוצת הפייסבוק המובילה, 'אמהות מבשלות כשר', מתכונים משגעים לכבוד שבת • הפעם הבחירה היתה קשה אז הבאנו יותר משני מתכונים • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


סלט פירות קייצי / אושרית אברג'יל
כל החורף אני מחכה לפירות של הקיץ, ולו רק בשביל סלט הפירות הטעים והמרענן הזה.
כשרוצים קינוח בריא, טעים ומרשים - זה בדיוק מה שמגישים.

חותכים קוביות מ:
1 מלון, 2 מנגו, 2 נקטרינות, 1/2 אננס טרי ו2 שזיפים אדומים (לא חובה, הפעם לא שמתי כי לא מצאתי יפים)
לרוטב: 5 תפוזים סחוטים או מיץ תפוזים מוכן או מיץ מנגו מוכן (אני בעד לשים חצי כמות תפוזים סחוטים וחצי כמות מיץ מנגו)
1 כף גדושה אבקת ג׳לי בטעם תות
1 כפית תמצית רום
מערבבים הכל ושומרים במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
מגישים בכוסות
מניחים מעל ענבים, קוצצים נענע ומפזרים, מניחים רצועות אבטיח ומגישים קר.



גלילות פילו במילוי אגוזים, קינמון, קוקוס וקונפיטורת פירות / רויטל בדיחי
להפשיר חבילת פילו במקרר.
להכין מראש קעריות עם: קינמון, סוכר חום, אגוזים גרוסים, קונפיטורה איכותית, קוקוס.
להמיס 50 גרם חמאה.
את הפילו חשוב מאוד לכסות במטלית לחה תוך כדי עבודה, אחרת הוא נקרע.

לקחת שני עלים, להבריש בחמאה המומסת, לפזר מעט קוקוס, מעט קינמון וסוכר.
בקצה של הפילו לפזר אגוזים לאורך ומעל להניח מהקונפיטורה. לגלגל, לקפל בצדדים ולהמשיך לגלגל. להבריש שוב בחמאה את הגלילה ולאפות בחום של מאה שמונים מעלות עד להזהבה.


סלמון בבצק עלים / בת שבע קניג
מתכון מדויק אין לי כי זה משהו שעשיתי בספונטניות מהראש.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים משרה של שמן זית, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, שום כתוש, מעט זעתר, מלח ופלפל. סופגים בנייר סופג את מנות הדג ( כי אחרת זה ירטיב באפיה את הבצק עלים) ממליחים ומפלפלים מעט את חתיכות הסלומון ומניחים לנח במשרה כחצי שעה.

חותכים בצק עלים פס אחד לרוחב ואותו לשניים ומלפפים סביב הדג כך שיוצאת צורת איקסים.
אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות, ואפשר גם 200 מעלות בשביל הבצק עלים.


<

פשטידת בטטה וברוקולי פרווה / רחלי רוטשילד
חבילת ברוקולי קפוא, לחלוט במים רותחים ולצנן.
בטטה אחת גדולה פרוסה לפרוסות ומבושלת.
לסדר בתבנית.

לערבב בקערה:

כוס מיונז.
4 ביצים.
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות.
כפית אבקת אפיה.
חצי כוס קמח.
מלח.

לצקת את התערובת מעל הירקות, לפזר מעל פירורית זהב ומעט שמן ולאפות בתנור בחום בינוני עד שמזהיב.


מלכת המנות / אושרית אברג'יל
לצמחוניות/ לטבעוניות ולאלה שמחפשים מתכון בריא וטעים, קבלו את מלכת המנות.

חציל שרוף על עגבניות ואגוזי מלך קצוצים, טחינה וגרגרי חומוס, מעל פטרוזיליה, לימון ושמן זית. תגישו את זה עם ברוסקטות ויש לכם אחלה מנה.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר
אמהות מבשלות כשר מתכונים מתכון לשבת דגים קינוחים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד