כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכוני קיץ: עוגות ייחודיות לשבת

מחפשים עוגה טובה לשבת? מגזין טעימות מציג: תמי פיליפ לוקחת את פירות הקיץ ורוקחת מהם מטעמים לשבת

צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק
צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קנריק


מאפה שמרים במילוי שזיפים

פרווה דרגת קושי: בינוני חומרים מיוחדים: סוכר גבישי זמן הכנה: 1 שעה זמן התפחה: 30 דקות +4 שעות בקירור זמן אפייה: 30 דקות

2 עוגות בקוטר 24 ס"מ

לבצק שמרים:
1/2 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים + כפית סוכר
3/4 כוס מים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/4 כפית מלח

לקרם שקדים:
1 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס שקדים טחונים
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור

למילוי:
16 שזיפים/נקטרינות מגולענים ופרוסים

לציפוי:
1/4 כוס סוכר גבישי
1 ביצה טרופה

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה שמרים, רבע כוס מים וכפית סוכר. שמים במיקסר את הקמח, יתרת המים, הביצים והסוכר ומתחילים ללוש. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים עוד דקה. מוסיפים שמן ומלח ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק רך ונעים.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות. מקררים 4 שעות.

מכינים קרם שקדים: שמים בקערה אבקת סוכר, שמן, שקדים, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים, מוסיפים את הביצים ממשיכים לערבב היטב. פורסים את השזיפים לפרוסות דקות.

מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לקבלת מלבן בגודל 15*25. מורחים מחצית מקרם השקדים ומפזרים פרוסות שזיפים.

מגלגלים את הבצק לגלילה. פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי 4 ס"מ ומניחים את הפרוסות בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ כך שיהיה ביניהן מעט רווח.

מתפיחים 15 דקות. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מברישים בביצה את פני המאפה, זורים סוכר גבישי ואופים 5 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 25 דקות.
#הערה: ניתן להבריש את המאפה לאחר האפייה בסירופ סוכר.

כך תכינו סירופ סוכר

1 כוס מים +1 כוס סוכר +1 כפית וניל

שמים את החומרים בסיר, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2 דקות.

מברישים כשהמאפה או הסירופ חמים.

עוגה בחושה עם פירות וקרמבל
פרווה דרגת קושי: קל חומרים זמינים זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 20 דקות
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

לבלילה:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס מי סודה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה

למילוי פירות:
2 כוסות קוביות פרי (נקטרינות, משמשים, שזיפים, דובדבנים, אוכמניות, ענבים)

לקרמבל:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס +1 כף קמח
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס שמן
1/3 כוס שיבולת שועל גרוסה/אגוזים קצוצים

מכינים את הבלילה: טורפים בקערה ביצים וסוכר במשך 2 דקות. מוסיפים תוך כדי ערבוב את יתר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מחלקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. מפזרים מעל הבלילה את הפירות ומשקעים אותם מעט לתוך הבלילה.

מכינים את הפירורים: מערבבים בקערה את כל החומרים לקבלת תערובת פירורית. מפזרים מעל כל עוגה מתערובת הפירורים. אופים ב-160 מעלות כ-25 דקות עד שהבלילה יציבה.

את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים מופלאים ניתן למצוא במגזין הקיץ של 'טעימות':
מרילין איילון מצננת לנו עם הקיץ עם גלידות וארטיקים המכילים פירות * פיליס גלזר מגישה ארוחות בריאות ומזינות שאינן כוללות בשרים * תהילה סיטון וילדים הופכים בצוותא את החופשה לחגיגה טעימה עם מתכונים שילדים אוהבים * תמי פיליפ אפתה עוגות המכילות פירות קיץ לסוגיהם * רבקה שיינין הכינה שייקים מרעננים * מדור מסביב לעולם מגלה את סודות המטבח ההודי * ועוד המון הפתעות!

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות: https://www.facebook.com/teimotmagazine
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520

צילום שער: בועז לביא סגנון: ענת לבל


טעימות מתכון עוגה קיץ מגזין

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}