כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

בת 30 שהוכשה בשבת ע"י נחש - נפטרה מפצעיה

מוות נדיר בישראל: אישה שהוכשה על ידי נחש ברמת הגולן בשבת האחרונה - נפטרה לאחר ארבעה ימים

צילום אילוסטרציה: shutterstock
צילום אילוסטרציה: shutterstock


במחלקת טיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו נקבע מותה של אישה בת 30 תושבת הצפון, שהוכשה על ידי נחש ברמת הגולן בשבת האחרונה. האישה הובאה על ידי מד"א במצב קשה מאוד, טופלה בחדר ההלם ואושפזה בטיפול נמרץ במצב קריטי. היום (ד) סמוך לשעה 14:00 נקבע מותה. לא ברור איזה נחש הכיש אותה, אולם באזור נפוץ נחש צפע.

ד"ר יצחק קויפמן, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו, אומר כי מקרי מוות מהכשת נחש הינם נדירים והסיכוי למות כתוצאה מהכשה הינו נמוך מאוד. "בכל מקרה של הכשת נחש הכי חשוב לפנות את הנפגע מיידית לחדר המיון הקרוב על מנת להעניק לו טיפול רפואי מתאים ובמהירות", הוא מסכם.

רופאי המרכז הרפואי זיו מזהירים את היוצאים לחורשות ולטבע ומסבירים, כי הארס של נחש הצפע, הנפוץ באזור, משפיע באופן קשה על מערכת העצבים ושרירי הגוף וגורם להרס כדוריות אדומות. הרופאים ממליצים להימנע מטיולים ברגלים חשופות, הכנסת ידיים מתחת לסלעים או לעשבייה, מהחשש להכשות נחשים.

הם מסבירים כי במקרה של הכשה הסימנים המקומיים הראשונים הינם כאב דוקר או שורף, סימני הכשה על העור ונפיחות. סימנים נוספים שיש לשים לב אליהם: בחילה, הקאה, שלשול, חולשה, ירידת לחץ דם, שינוי מנטאלי ותחושת נימול. במקרה של הכשת נחש יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לקבלת טיפול רפואי, לנסות להרגיעו, לקבע את הגפה הפגועה ולשטוף את אזור ההכשה במים.

בשום מקרה אין לחתוך את הפצע, למצוץ את הדם במקום ההכשה, לקשור את הגפה, או להניח קרח ישירות על מקום ההכשה. אין לקחת משכך כאבים או לבצע חסימת עורקים ובשום פנים ואופן אסור לרוץ, או לשתות שתייה חריפה! חומרת ההכשה תלויה בסוג וגודל הנחש, גיל וגודל הנפגע, הזמן שחלף מאז ההכשה ואופי ההכשה. חשוב ביותר לנסות לזהות איזה נחש הכיש את הנפגע, מה צבעו ומאפייניו. זיהוי הנחש יסייע בטיפול בנפגע.
נחש צפע ארס מוות הכשה זהירות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}