כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

רשת מגה בדרך לביהמ"ש: תבקש הגנה מפני הנושים

ההחלטה להגיש את הבקשה לבית המשפט באה לאור הערכות כי הקבוצה לא תצליח להגיע להסדר כספי עם הספקים • החברה חייבת 585 מיליון שקל לבנקים, מהם 301 מיליון שקל לבנה"פ • החובות לספקים ולנותני שירות - 707 מיליון שקל

העגלה ריקה
העגלה ריקה צילום: Pixabay


רשת מגה פנתה היום (ב') לבית המשפט בבקשה לקיום אסיפות נושים.

ההחלטה להגיש את הבקשה באה לאור הערכות כי קבוצת אלון לא תצליח להגיע להסדר כספי עם הספקים, ומכיוון שכך, אלה עלולים להפסיק לספק סחורה באופן מיידי לרשת מגה ובכך למוטט בפועל את הרשת.

ביום רביעי בשבוע שעבר נפגשה הנהלת קבוצת אלון עם הספקים. בפגישה נטלו חלק נשיא החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה-קולה ישראל), רוני קוברובסקי; וכן מנכ"ל הקבוצה, איציק תמיר, המשמש גם כיו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים; מנכ"ל קבוצת תנובה, אריק שור; מנכ"ל קבוצת שטראוס, גדי לסין; בעל חברת יפאורה תבורי, רוני גת; בעלת חברת מנעמים, ליאורה בירנהק מרקוס; ובעל חברת ביסקול, ליאור לוי, המשמש גם כיו"ר מפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים.

מטעם קבוצת אלון השתתפו בפגישה מנכ"ל הקבוצה אביגדור קפלן; ומנכ"ל מגה, רביב ברוקמאייר.

לדברי ספקים, קפלן ביקש מהם שבחודשיים הקרובים התשלומים לספקים יידחו בשבועיים, ובנוסף הוא ביקש את הסכמת הספקים לדחות תשלום של 30% מהחוב ולפרוס אותו על פני 5 שנים.

קפלן מסר בפגישה כי לבד מ-220 מיליון השקלים שבעלי המניות באלון יזרימו למגה, הוא מוכן לספק להם ביטחונות נוספים. אלא שהספקים ביקשו לקבל מקפלן תוכנית עבודה, וגם אמרו לו משהו בסגנון: "אנחנו מצפים שבעל הבית יכניס את היד לכיס ויביא כסף, ולא רק 220 מיליון שקל".

ספקים עמם שוחח "גלובס" אמרו כי הם לא נוטים להסכים לפריסת החובות, כיוון שמגה לא הציגה עד כה תוכנית משכנעת שתוציא אותה מהבוץ בו היא שקועה. אותם ספקים גם מעריכים כי בכל מקרה, מגה לא תעביר השבוע את התשלומים שהיא חייבת להם.

לדברי אחד הספקים: "אנחנו הולכים למצב דרמטי משמעותי. יש כאלה שטוענים כי קריסה של מגה תנקה את השוק מחובות ומבעיות, אבל אז השוק יתנקה גם מתחרות וגם מספקים. בכל מקרה, אם קפלן החליט ללכת לבית המשפט היום, הוא אומר לספקים 'ניסיתי', ועכשיו 'זו לא תוכנית כבקשתכם'".

ספק אחר אומר ל"גלובס": "המצב ברשת מגה הרבה יותר גרוע ממה שמתואר. המצב הכי בעייתי במגה הוא לא הפיננסי אלא האמון הצרכני שלא קיים ברשת. הסניפים ריקים, וביומיום המצב ממשיך להיות יותר גרוע. הבור ממשיך להעמיק. אין כרגע שום תוכנית. יש תוכנית שמחויבת מהמצב הפיננסי, אבל אין שום דבר שיגרום לרשת לצמוח מחדש. גם מכירת רשת המרכולים AM:PM לא תפתור את הבעיות של מגה".

חובות של כ-1.3 מיליארד ש'
במסגרת הבקשה שהגישה היום (ב') רשת "מגה" לבית המשפט המחוזי מרכז, לכינוס אסיפת נושים בתוך שבועיים, הציגה הרשת את תוכנית ההבראה שבדעתה להביא לאישור האסיפה. התוכנית מפרטת כי החברה חבה כ-1.3 מיליארד שקל, מתוכם 705 מיליון שקל לספקים ולנותני שירות ו-585 מיליון שקל לבנקים ולחברות אשראי.

תוכנית ההבראה תכלול פריסת חובות כלפי הספקים, בעלי הנכסים שמהם מושכרים סניפי הרשת השונים והבנקים, ובמסגרתה תזרים בעלת השליטה, אלון רבוע כחול, כ-120 מיליון שקל למגה ותעמיד לחברה הלוואה בסך 100 מיליון שקל נוספים. בעלת השליטה אף תוותר על חלק ניכר ממניות מגה שבבעלותה.

לאחר שהרשת כבר הגיעה לכדי הסכם עם העובדים ועם ההסתדרות, החברה ביקשה מבית המשפט להורות על כינוס אסיפת נושים, כדי להביא לאישורם את תוכנית ההבראה שגיבשה. תוכנית ההבראה תכלול עזיבת 1,000 עובדים (חלקם במסגרת פרישה מרצון), סגירת 32 סניפים, התייעלות במטה החברה ובמערכות הסחר והלוגיסטיקה שלה, הזרמת 120 מיליון שקל על ידי בעלת השליטה במזומן ו-100 מיליון שקל נוספים באמצעות הלוואה וגם, מה שמגדירים בחברה "פריסת חובות" על ידי ספקים, משכירי נכסים ובנקים.
מגה בית משפט נושים ישראל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}