כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

והפעם אמהות מבשלות כשר בפייסבוק מגישות כמעט סעודה שלימה: לחמניות כוסמין בריאות, שלושה סלטים ועוף מוקרם - מתכונים לשבת מושלמת • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


קשה שלא להביא את המתכון המדהים ללחמניות הכוסמין שנראות כל כך טוב, ומה יותר מתבקש מאשר מתכונים לסלטים שיבואו טוב עם הלחמניה? אז קבלו שלושה כאלו! שעושים רושם נפלא, וכמובן, יש גם מנה עיקרית - עוף מוקרם עסיסי. תהנו




לחמניות כוסמין בריאות / שושי הלפרין
החומרים:

אפשרי עם כל קמח מלא שרוצים - אני השתמשתי ב:
1 קילו קמח כוסמין 70%.
1 שימרית.
1/4 כוס שמן או שמן זית.
1 ביצה.
3 כפות דבש.
1 כף מלח.
2 כוסות מים קרים +1/4 כוס מים בצד - לפעמים צריך להוסיף קצת.
הבצק צריך לצאת מעט דביק - זה הסוד ללחמניות אווריריות.

ההכנה:

ללוש במשך 8 דקות.
להתפיח כשעה - לא יותר מידי. לקלוע ללחמניות - לי יצאו 14 לחמניות.
למרוח ביצה עם קצת דבש ומלח, לזרות שומשום/גרעינים/קוואקר, להתפיח עוד 15-20 דקות - לא יותר מדי, ולאפות בחום של 220 מעלות במשך 15 דקות.
אפיית יתר גורמת ללחמניות להיות יבשות.



סלטים: חונטרה, חצילים ומטבוחה / שרה שרף
חונטררה זהו סלט מרוקאי:
מכניסים את כל צבעי הפלפלים, שום, ופלפל חריף - לפוד פרוססור לריסוק, לאחר מכן מבשלים על אש קטנה עם קצת שמן במשך כשעתיים - מה שיוצא זה סוג של מטבוחה מפלפלים.

לסלט החצילים: קולים חצילים על האש, מוציאים את הפנים לתוך מסננת עם מלח גס עד שכל המים ירדו. קולים פלפלים מכל הצבעים - שניים על כל חציל. שמים בשקית שיזיע, ואז הקילוף קל מאוד מתחת לזרם מים. אופים ראש של שום(לכמות של 3 חצילים בינוניים)בנייר כסף בתנור עד שמתרכך, ואז מקלפים, מוסיפים לחצילים וכמובן לקלות פלפל חריף למי שאוהב. את הכל יחד מכניסים לפוד פרוססור לכמה פולסים קטנים - שלא יהיה רסק מדי. אפשר להוסיף ירק קצוץ כמו פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, וכל מה שאוהבים.
טיפ לחצילים קלויים: כשמוציאים את הפנים - רק עם כלים מפלסטיק. ברזל, ניקל או נירוסטה גורמים להם להשחיר.

מטבוחה:
קילו עגבניות רכות לבישול.
3 פלפל חריף (אפשר גם 1 אם חריף מדי).
ראש של שום קלוף.

לעבודה: לחלוט את העגבניות במים רותחים, לקלף ולקצוץ. אפשר גם בפוד פרוססור - אבל לא רסק.
לקצוץ את הפלפל החריף, לכתוש את השום, לבשל הכול יחד עם רבע כוס שמן על אש בינונית עד שכל המיץ של העגבניןת מתאדה - ונשארת רק מחית עגבניות. באמצע הבישול להוסיף מלח גס.
מתבשל כשעתיים.
יש כאלו שמוסיפים גמבות קלויות ומקולפות בחצי שעה האחרונה של הבישול.

בהצלחה ובתאבון.


עוף מוקרם / ציפי אדלהייד
4 כרעיים עוף או 6 שוקיים.
אני שמה בתחתית התבנית 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות ו-2 בצל פרוסים לעיגולים -
להניח מעל את העוף.

להכין בצלחת מרינדה:

4 כפות מיונז (עדיף לא לייט).
2 כפיות חרדל דיז'ון.
2 כפיות דבש.
2 כפות שמן זית.
1 כף כורכום (לא לוותר על זה).
מלח ופלפל לפי הטעם.

מורחת את העוף טוב, ואם נשאר אז גם את תפוחי האדמה מעט.
מכסה בנייר כסף ושולחת למקרר למשך שעתיים.
לאפות בתנור חם של 180 מעלות (350 של ארה״ב) במשך שעה וחצי, ועוד 15 דקות פתוח.
בתאבון!


קישורים:
אמהות מבשלות כשר
אמהות מבשלות כשר מתכונים נשים חרדיות סעודת שבת מסעדות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}