כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, גם הפעם שני מתכונים שווים במיוחד באדיבות קבוצת הפייסבוק אמהות מבשלות כשר. והפעם: מנה עיקרית - עוף

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


עוף בשום, בטטות ודבש / ללי אורן
חותכים חמש בטטות לקוביות ומסדרים בתבנית פיירקס.
מפזרים מעט מלח ופלפל.
מניחים את חתיכות העוף על הבטטות ויוצקים רוטב בצורה אחידה ושווה על הכל.

לרוטב:

3 כפות גרי.,
כף פפריקה.
4 שיני שום כתושות.
1/4 כוס שמן.
חצי כוס מים.
2 כפות דבש.



כרעיים ממולאים באורז צבעוני לצד פרוסות תפוז בתנור/ מטי קליין בשם ליאת קאדר
4 כרעיים ( שוק וירך מחוברים עם העור).

למילוי:

3/4 כוס אורז בסמטי.
חופן שמיר ירוק טרי, כוסברה ופטרוזיליה קצוץ.
2 כפות גדושות בצל מטוגן.
1/2 כפית מלח.
כפית כוסברה ירוקה יבשה.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית אבקת מרק.
כפית כורכום.
כפית פפריקה.
כף שמן.
כוס וחצי מים רותחים.

מבשלים הכל על אש נמוכה עד לאידוי.

לציפוי הכרעיים:
כף סילאן.
מלח.
פלפל שחור.
אבקת מרק.
פפריקה.
כורכום.
כןסברה ירוקה יבשה.
2 שיני שום פרוס.
1/2 כוס מים.
1 כף שמן.
מערבבים הכל ומושחים את הכרעיים. את הרוטב שנשאר שופכים לתבנית.

פותחים את העור כמו בתמונה, וממלאים במלית האורז. דוחפים מלית גם לשוק וגם לירך.
אפשר לנעוץ קיסם.

מסדרים בתבנית, מוסיפים פרוסות תפוז חתוכות ל-4, מפזרים מעל שומשום, כוסברה ירוקה יבשה, מעט מלח גרוס, פפריקה אדומה, מזלפים מעל סילאן, ולתנור בחום 200 מעלות טורבו, מכוסה בנייר כסף עד שמשחים. ב-20 דקות האחרונות אפשר להסיר נייר הכסף.





קישורים:
אמהת מבשלות כשר
אמהות מבשלות כשר פייסבוק מתכונים שפית חרדיות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}