כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע - גם היום מעניקות לנו בנות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' מתכונים נפלאים לכבוד שבת. פאי שוקולד, פאי פירות ומתכון לחלות ששיגע את הבנות

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


סוף שבוע הגיע - זה הזמן שלכן ליהנות מרגעים קסומים במטבח. קבלו השראה, תמונות, וכמובן מתכונים מעולים.




פאי שוקולד מעולה וקל - מטי סילמן ישי
מתכון:

20 בסקויטים.
100 גר' מחמאה מומסת.

לפורר את הביסקויטים, לערבב עם המחמאה ולשטח בתבנית עגולה - להכניס לאפייה למשך 10 דקות.

להמיס בסיר:
1 כוס חמאת בוטנים.
3 חב' שוקולד מריר(300 גר').
2 ריצ' (קצפת צמחית).
לשפוך על התחתית האפויה.

לשים כף חמאת בוטנים בשקית ולצייר עיגול בתוך העיגול על העוגה מבפנים לבחוץ.
עם שיפוד / קיסם לעשות סימנים של רדיוס מבפנים לבחוץ.
להכניס למקפיא.

בתאבון!


פאי פירות קליל - אסתי הלוי
מתכון:

להכנה יש צורך בתבניות פאי קטנות מתפרקות.

מרכיבים:

לבצק הפריך:

1/4 כוס סוכר.
100 גרם חמאה/מחמאה.
1 1/3 כוס קמח.
1 ביצה.
1/2 כפית תמצית וניל.

לקרם השקדים:

100 גרם שקדים טחונים.
חצי כוס סוכר.
100 גרם חמאה/מחמאה.
1 ביצה.
2 כפות קמח.
1 כפית רום.

לקרם קצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה/ריץ'.
2 כפות סוכר.

לעיטור:

פירות העונה.
ג’לי לזיגוג (רצוי בצבע ניטרלי כמו אננס).

הכנה:

1. מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים את הביצה, הקמח ותמצית הוניל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרפדים את תבניות הפאי.
4. מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים, הסוכר והחמאה כ-10 דקות. מוסיפים את הביצה ושאר החומרים עד לקבלת קרם אחיד.
5. ממלאים את תבנית הפאי בקרם השקדים ואופים כ- 20 דקות ומצננים.
6. מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומורחים על הקלתית האפויה.
7. מסדרים פירות על הקרם ומורחים ג’לי לזיגוג.





בואו נדבר קצת על חלות
אחת התמונות הפופולאריות בקבוצה מדי סוף שבוע, היא תמונת חלות. מאז ששושי הלפרין העלתה מתכון - הבנות פשוט התאהבו ולא מפסיקות לנסות, אז הבנו שכדאי לשתף גם אתכן בתענוג.




חלות - שושי הלפרין
מידה חד פעמי

2 קילו קמח.
1 וחצי כוס סוכר.
2 כפות מלח.
4 כפות שמרים יבשים.
2/3 כוס שמן.
2 כוסות מים רותחים.
3 כוסות מים קרים.

ממיסה את הסוכר והמלח במים הרותחים, ואז מוסיפה את המים הקרים.

לפי הסדר קמח, שמרים, מים(שיש שם את הסוכר והמלח), שמן.

מפעילים תנור לחום של 220 מעלות.

מתפיחים את הבצק עד שמכפיל את הנפח.
מפרישים חלה.
קולעים חלות.
מתפיחים עד להכפלה.
מכינים בלילה מביצה, קצת סוכר ושמן זית - מורחים על החלות בזהירות שלא יפגע בנפח,
זורים המון שומשום.

אופים במשך חצי שעה, או עד שרואים שיש צבע טוב.



חלק מניסיונות הבנות



אורית חי




חגית הלפרין
מבשלות כשר אמהות מבשלות מתכונים מנה אחרונה שבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}