כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, קבוצת הפייסבוק מעניקה לנו מתכונים משובחים לשבת. והפעם מנה ראשונה: דגים! מתכון קליל ומעולה לברמונדי, קבבוני דגי טונה, ושושנים של מושט - תענוג לעיניים ולחיך

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה



ברמונדי ממולא בעשבי תיבול/דבורה סורוצקין
המתכון מתאים גם לדג לברק.

עשבי התיבול:

כוסברה, פטרוזיליה, טימין, בצל ירוק.

אליהם מוסיפים:

שיני שום מעוכות קלות.
שמן זית.
מיץ משני לימונים.

מעל הדג: שמן זית, לימון סחוט, מלח גס, פלפל שחור גרוס, גרידת לימון .

להכניס לתנור בחום 200 מעלות למשך 20 דקות. יוצא נפלא.




קבבוני דגים/נחמה כהן
החומרים להכנת הדג:

חצי קילו טונה טחון.
כף כמון.
2 כפות פפריקה בשמן.
2 כפות שמן.
7 שיני שום כתוש.
צרור כוסברה.
צרור פטרוזליה.
מלח.
פלפל.
גרידת לימון.

לערבב את החומרים היטב בקערה ולשים במקרר למשך חצי שעה.

הכנת הרוטב:

בסיר שטוח ורחב לשים חצי כוס שמן, עגבניה גדולה קצוצה, 4 כפות פפריקה, חצי ראש שום, גמבה, מעט כורכום, כף כמון, כפית גרגירי כוסברה טחונה, צרור כוסברה, מלח, ומעט פלפל שחור גרוס. להוסיף חצי כוס מים. ליצור קבבונים כמו בתמונה, להניח בסיר. לבשל על אש גבוהה במשך 5 דקות ועוד חצי שעה על אש נמוכה. ב-10 דקות האחרונות מבשלים עם מכסה פתוח.

בהצלחה, שבת שלום.




תראו את שושני המושט של פניני הקר
את אופן ההכנה תמצאו בדף הקבוצה בלינק המצורף בסוף הכתבה.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מבשלות כשר מתכונים אוכל לשבת דגים פייסבוק

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}