מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - לחג השבועות
אנחנו ממשיכים להעניק לכן את מיטב המתכונים באדיבות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר', והפעם קינוחים חלביים שלא תוכלו לעמוד בפניהם
- הדס אריאל
- ב' סיון התשע"ה
באדיבות המצלם
כמה כיף לקבל רעיונות והסברים לקינוחים חדשים. אם התחשק לכן לגוון, אתן במקום הנכון. לקחנו מקבץ קטן מתוך ים רעיונות ומתכונים בדף הקבוצה.עוגת גבינה קרה לוטוס/ענת איפרגן - משו מתוק
תחתית עוגיות:
250 גרם עוגיות לוטוס טחונות.
100 גרם חמאה מומסת.
לערבב ביחד ולשטח על תבנית 26.
מלית גבינה:
1 חבילת גבינת שמנת נפוליאון בטמפרטורת החדר.
500 גרם גבינה לבנה 5%.
1 כוס סוכר.
5 כפות פודינג.
2 שמנת מתוקה.
ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר. טורפים את הגבינות ביחד, ואת 2 התערובות מאחדים בעדינות. שופכים על תחתית העוגיות ומיישרים במרית. מקפיאים למשך שעתיים.
ציפוי לוטוס:
ממיסים חצי כוס ממרח לוטוס במיקרוגל או בבן מארי, עד שהופך נוזלי. שופכים על העוגה הקפואה, ומטים לצדדים שיצפה את כל העוגה.
מתכון ל-32 גביניות/מוסי ויסלובסקי
לבצק:
2.5 כוסות קמח.
כף שמרים יבשים.
1/3 כוס סוכר לבן.
100 גרם חמאה רכה.
200 גרם שמנת חמוצה.
1 ביצה.
1 חלמון.
קורט מלח.
כפית וניל.
לשים הכל יחד 10 דקות ומתפיחים - או בחוץ או לילה במקרר עטוף בניילון נצמד.
מלית:
500 גרם ריקוטה ללא מלח.
חצי כוס סוכר.
3 חלמונים.
כפית וניל.
קורט מלח.
3 כפות קמח או קורנפלור.
100 גרם שוקולד קצוץ.
מערבבים הכל ושומרים בקירור עד לשימוש.
קראמבל:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
חצי כוס שקדים גרוסים/טחונים.
חצי כוס קמח.
חצי כוס סוכר.
מערבבים ביד לפירורים ולהזהר מערבוב יתר.
ההכנה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים. כל חלק מרדדים לעלה בגודל 28/28 ס"מ וחותכים ל-16 חלקים שווים. ממלאים כפית מהמלית, סוגרים כל 2 קצוות נגדיות, מורחים מעט ביצה או חלב, מפזרים פירורי קראמבל ומתפיחים 20 דקות. אופים בתנור על חום 175 מעלות - בערך 15 דקות.
מיד כשיוצא מהתנור מורחים מלמעלה סירופ סוכר מ-1/3 כוס סוכר ו1/3 כוס מים שהורתחו יחד. זה גם שומר על טריות לאורך זמן וגם נותן ברק.
כדורי שוקולד/רושר/ אושרית אברגיל
בגדול רושר מכינים ללא ביסקוויטים, אבל אני לא אוהבת שוקולד דחוס אז הוספתי ביסקוויטים.
החומרים:
50 גרם שוקולד חלב (רצוי אגוזים).
70 גרם שוקולד מריר.
1 כוס שמנת מתוקה.
1 כף פרנג׳ליקו (ליקר אגוזי לוז).
30 גרם חמאה.
ההכנה:
ממיסים הכל על הגז עד שנמס ומכבים. טובלים אגוזי לוז שלמים (וקלויים) בקרם שוקולד, מניחים על נייר אפיה ושולחים למקרר.
מפוררים 6-7 ביסקוויטים ושופכים את הקרם מעל, מכניסים למקרר לשעה-שעה וחצי - עד שזה מתקשה. מגלגלים כדורים ובתוך כל כדור שמים אגוז לוז שלם מצופה שוקולד. מגלגלים בקערה מלאה בשברי אגוזי לוז קלויים (לא מלוחים כמובן). אפשר לשמור קצת קרם בצד, לחמם לפני ההגשה ולשפוך מעל הכדור.
עוגת גבינה בכוסות/רותי גרינבוים
מתכון ל-20 כוסות בערך - קל להכנה
לפירורים:
200 גרם חמאה.
2 כוסות קמח.
חצי כוס סוכר.
1 חלמון.
חצי כפית קינמון(לא חובה מוסיף המון).
לקרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה.
חצי שקית פודינג וניל.
קילו גבינה לבנה.
כוס סוכר.
מעט גרידת לימון (לא חובה).
לקישוט 3 מקופלת, קליק או מה שבא לכן.
ההכנה:
לעבד את הבצק, לשטח על תבנית בינונית, להכניס לתנור בחום 180 מעלות עד שמזהיב, לצנן ולפורר. להקציף את השמנת עם הפודינג, בקערה לשים את הגבינה לימון וסוכר ולקפל את השמנת לתוכה. שמים כף גדושה פירורים בכל כוס, מעל זה קרם גבינה ועליו פירורים או מקופלת מפוררת/קליקים. לצנן במקרר כמה שעות.