אמהות מבשלות כשר - לחג השבועות
בנות קבוצת הפייסבוק המדהימה הזו משתפות את קוראות 'לובי נשי' במיטב המתכונים השווים לקראת שבועות. והפעם: תפוחי אדמה מוקרמים מפתיעים ומאפינס גבינה בשתי דקות
אושרית אברג'יל
תפוחי אדמה מוקרמים:
מרתיחים את תפוחי האדמה 3/4 רתיחה עד שהם קצת רכים - ומצננים.
חותכים אותם לפרוסות - לא עד הסוף.
מסדרים תבנית עם קוביות משתי עגבניות קלופות וקצוצות, שמן זית, מלח ופרוסות שום.
מניחים את התפוחי אדמה.
מפזרים מלמעלה גבינה צהובה, ממיסים 30 גרם חמאה, מוסיפים לה 3 שיני שום כתוש, 2 כפות שמן זית, בזיליקום, שמיר, בצל ירוק, פלפל שחור גרוס, מלח. מורחים על תפוחי האדמה.
לרוטב:
20 גרם חמאה.
חצי קופסת פטריות טריות קצוצות.
3 כפות יין לבן.
1/2 קופסא שמנת מתוקה.
מלח.
פלפל שחור.
מטגנים את הפטריות בחמאה עד שמשחימות ואין נוזלים.
מוסיפים יין לבן ומרתיחים עד שהנוזלים הצטמצמו.
מוסיפים שמנת מתוקה ותיבול, מבשלים כ-2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך,
שופכים על התפוחי אדמה.
מכסים ואופים כחצי שעה -45 דקות על חום של 200 מעלות. בודקים שתפוחי האדמה רכים,
פותחים ומפזרים עוד קצת גבינה צהובה מלמעלה ואופים עוד 7 דקות.המתכון והתמונות באדיבות אושרית אברג'יל - אמהות מבשלות כשר