מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה
כמדי שבוע תהנו משני מתכונים שווים באדיבות הקבוצה הכי טעימה וכשרה בפייסבוק. והפעם מתכון לדג שווה ולעוגת שמרים מדהימה. רוצו למטבח - אנחנו שם!
- הדס אריאל
- כ"ו אייר התשע"ה
באדיבות המלם
כדרכי, גם השבוע נכנסתי ללקט מתכונים בקבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות כשר" והיה לי קשה מאוד לבחור. כל תמונה יותר מדהימה, וכל מתכון גורף תגובות נלהבות, שלא ידעתי מה לקחת קודם. מקווה שתהנו מהבחירה, ולכו לנסות בבית...סלמון בעשבי תיבול צרוב על מחבת/אושרית אברג'יל
למשרה:
שמן זית.
שום כתוש.
1 כף רוטב פסטו.
צרור כוסברה.
צרור פטרוזיליה.
2 עלי בזיליקום קצוצים.
טימין.
רוזמרין.
גרגרי כוסברה.
חרדל דיז'ון.
דבש.
אורגנו.
פלפל שחור גרוס.
פלפל אדום גרוס.
יין לבן.
מלח.
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים וטובלים את הדגים היטב משני הכיוונים. מניחים אותם כחצי שעה.
מחממים מחבת פסים או טפלון עם טיפה שמן ומניחים את הדגים. מתחילים באש גבוהה כדקה וחצי ומנמיכים לעוד 3-4 דקות. הופכים ושוב צורבים על אש גבוהה ומנמיכים למשך 3-4 דקות. (כדאי לבדוק לפני שמוציאים שהדג מוכן לפי רמת העשייה הרצויה).
עוגת שמרים/בטי רפאל
החומרים:
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
2 ביצים.
2 חלמונים.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס שמן.
1 כפית מלח.
3/4 1 כוסות מים פושרים - חמימים.
1/4 כוס שמן - תוך כדי עיבוד הבצק.
ההכנה:
מערבבים חצי מכמות הקמח עם השמרים, מוסיפים ביצים, סוכר, מים וכוס שמן. מעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בצק אחידה. מוסיפים מלח, ותוך כדי עיבוד בוו לישה מוסיפים בהדרגה את חצי כמות הקמח שנותרה וכן רבע כוס שמן.
מומלץ לשמן את הקערה בה יתפח הבצק - ולכסות בניילון נצמד למשך כשעה.
מכינים ארבע רולדות עם מילוי לפי בחירה ומתפיחים שעה נוספת. מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-20 מעלות. אחרי עשר דקות אפיה מורידים את המעלות ל-160 עד שהבצק מקבל צבע יפה.