המנה כמעט הכי משמינה שתכיני לשבועות
כולם מחפשים דיאטה ואורח חיים בריא אבל בחג מותר קצת לחרוג - אם כבר מכינים, אז שיהיה טעים. לזניית תרד
- הדס אריאל
- כ"ב אייר התשע"ה
יחצ
השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, מזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל הכי טעים בשביל חג השבועות - אז מותר קצת לחרוג... וכן, היא מעניקה את המתכון אותו אפשר להכין בבית.
מרכיבים:
דפי לזניה.
קילו עלי תרד טריים.
10 ביצים.
חצי גבינת ריקוטה.
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה.
חצי חבילה גבינת שמנת.
שמנת מתוקה.
בצל.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה, מוסיפים את העלים השטופים - מבשלים חמש דקות עד לריכוך. מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות, מוסיפים שמנת מתוקה, תבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.
אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום.
מסדרים את דפי הלזניה - עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.
בתיאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות