כ"ב חשון התשפ"ה
23.11.2024

המנה כמעט הכי משמינה שתכיני לשבועות

כולם מחפשים דיאטה ואורח חיים בריא אבל בחג מותר קצת לחרוג - אם כבר מכינים, אז שיהיה טעים. לזניית תרד

המנה כמעט הכי משמינה שתכיני לשבועות
יחצ


השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, מזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל הכי טעים בשביל חג השבועות - אז מותר קצת לחרוג... וכן, היא מעניקה את המתכון אותו אפשר להכין בבית.

מרכיבים:

דפי לזניה.
קילו עלי תרד טריים.
10 ביצים.
חצי גבינת ריקוטה.
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה.
חצי חבילה גבינת שמנת.
שמנת מתוקה.
בצל.

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה, מוסיפים את העלים השטופים - מבשלים חמש דקות עד לריכוך. מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות, מוסיפים שמנת מתוקה, תבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.
אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום.
מסדרים את דפי הלזניה - עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.

בתיאבון
אוכל מתכון לזניה מסעדה שבועות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}