מי בכלל רוצה ללבוש לבן בשבועות?
לקראת שבועות מתמלאים מדורי האופנה באביזרים לבנים. למה זה תמיד צריך להיות כך - אולי תגוונו?
- שיפי חריטן
- כ"ג אייר התשע"ה
- 7 תגובות
יחצ
לקראת שבועות אנחנו מוצפים בצבע הלבן, לא משנה מאיזה כיוון. באופן אישי אני לא אוחזת בקולקציה לבנה מי יודע מה, אבל יודעת בוודאות שיש כאלו שממש בעניין. אולי זה עניין של טעם וריח, ואז לא יעזור שנתווכח, אבל באמת לבן יותר חגיגי? אולי זה לא מחייב?
נעמה עידן היא פרסומאית חרדית, בעלים של משרד בין מגזרי, עידן 2020 – ועוסקת גם בהכנסת אופנה למגזר החרדי. לדבריה, האופנות בישראל, חילונית, חרדית וערבית – מנסות היום להתכתב זו עם זו, ולהגיע לכל קהל יעד, לא דווקא מסוים.
האופנה הלבנה שמקבלת משמעות לקראת שבועות, מגיעה ממקורות השראה חילונים, היא אומרת. הלבן והפרחוני מגיעים מהמקום של הביכורים והחגיגיות, ובציבור הכללי יש מנהג של זריקת שקיות מים על העוברים ושבים, ואפשר לנחש לבד מה קורה כשהבגד לבן... במגזר החרדי ייחסו פחות חשיבות ללבן באופן מובהק, אבל כאמור, עם השנים הגבולות השתנו. יש פתיחות הרבה יותר גדולה, ויש גם את עניין הגדלת המכירות שמחייב כניסה לפלחי שוק שונים, מה שיוצר מצב שמותג אופנה שרוצה שחרדיות – שהן שוק צרכני לא קטן, יקנה את האופנה שלו, יוסיף כמה סנטימטרים לשמלות, יאריך שרוולים, וייתן גם לאישה חרדית, מותג אופנתי – ועדיין צנוע.
אחת הרשתות הגדולות שהצליחו להיכנס חזק למגזר החרדי הם זארה, ועכשיו גם רנואר, מוציאים קולקציית אירועים שמשתלבת נפלא עם רוח חג השבועות. בגזרת הבנות הם מספרים על מגוון רחב של שמלות, חצאיות, חולצות בגווני הלבן, מגוון פריטים שישתלבו גם בארוחת החג וגם ליציאה לבית הכנסת, ואילו עבור הבנים ייצרו חולצות לבנות מכופתרות