פרשת הסחיטה שמסעירה את בני ברק: הוגשו כתבי אישום
שני תושבי בני ברק חשודים שסחטו כ-85,000 ש"ח מתושב העיר כבן 55 • "הוא מסכן, אפשר למשוך ממנו כספים" • בהמשך אמרו לו שהרב אמר שבשביל 'כפרת עוונות' עליו להוסיף ולשלם לקטין • כל הפרטים
- אלי שלזינגר
- כ"א אייר התשע"ה
- 17 תגובות
הפרשה שמסעירה את בני ברק: כתב אישום הוגש הבוקר נגד שני תושבי העיר צבי בן 19 וחיים בן 29, שבין השאר, סחטו באיומים כ-80 אלף ש"ח מתושב העיר כבן 55.
על פי כתב האישום, במהלך טבת תשע"ד, הכיר חיים את המתלונן. לפני כשלושה חודשים בשבט תשע"ה, הכיר חיים את צבי וקטין כבן 17 כשהסיעם לחופשה באילת. במהלך הנסיעה, סיפר חיים לצבי ולקטין על היכרותו עם המתלונן וציין בפניהם שהוא "מסכן שאין לו חברים שהוא לא בסדר בראש ואפשר למשוך ממנו כספים", ואף ערך היכרות בין המתלונן לבין צבי והקטין.
באותה התקופה, קשרו שני הנאשמים קשר לקבל מהמתלונן במרמה סכומי כסף שונים ובהמשך אף לאיים על המתלונן בפגיעה שלא כדין בשמו הטוב ובצנעת הפרט שלו. במסגרת הקשר, טען חיים בפני המתלונן במרמה כי נקלע לחובות כספיים וכי ברצונו לפתוח עמו ועם צבי עמותה לילדים אוטיסטיים. לשם כך, על המתלונן להעביר לו שיקים שישמשו למטרת פיקדון בלבד, ובתמורה לכך, יקבל המתלונן 1,000 ש"ח כל חודש. המתלונן נענה לבקשת חיים והעביר לו 20 שיקים. המתלונן חתם על השיקים אך השאיר את שורות התאריך והסכום בספרות ובמילים, ריקות.
בהמשך, במסגרת הקשר ולשם קידומו, במהלך פברואר-מרץ 2015, במספר הזדמנויות, קיבלו הנאשמים מהמתלונן במרמה סך של 18,600 ש"ח במזומן. בתחילת חודש ניסן, טענו הנאשמים בפני המתלונן במרמה כי עליו לרכוש ארבעה טלפונים ניידים שישמשו לעבודת העמותה ולשם כך נסעו עמו לקניון שם רכש עבורם המתלונן ארבעה ניידים בסכום כולל של 22,500 ש"ח. מיד לאחר מכן מכרו הנאשמים את הטלפונים הניידים בסך של 7,000 ₪ ואת הכסף שלשלו לכיסם.
במהלך מרץ 2015, החליטו הנאשמים לתעד את המתלונן נפגש עם הקטין ברכבו של חיים. הקטין, שהיה זקוק לכסף, התרצה לקיום המפגש בחוף תל ברוך בתל אביב, ובהמשך גם בחוף הצוק - דברים שתועדו על ידי חיים.
בערב פסח, ולאחר שהתברר כי מספר שיקים חוללו ע"י הבנק כיוון שלא היה להם כיסוי, החליטו הנאשמים לאיים על המתלונן באמצעות פרסום המפגש עם הקטין, על מנת שיעביר להם כספים בתמורה לשיקים שחוללו. כמו כן, איימו הנאשמים על המתלונן כי אם לא יעביר להם את הכספים יפרסמו זאת בציבור החרדי. כתוצאה מהאיומים, העביר המתלונן לנאשמים סך של 25,000 ש"ח.
במהלך חופשת חג הפסח נפש חיים בבית מלון בעיר נצרת, כתשלום בעבור השהייה בבית המלון זייף שניים מהשיקים שקיבל מהמתלונן, ושינה את הסכום ל-10,000 כל אחד, לפקודת חברת התיירות. בנוסף, במהלך החופשה השתמש בכרטיס האשראי של המתלונן, תדלק את רכבו ורכש, בין היתר, מזון, מזוודה, טלית וצעצועים לילדיו, בשווי של כ-4,000 ש"ח.
בנוסף, זייף ארבעה צ'קים בסך כולל של כ-60,000 ש"ח, אותם העביר (חלקם באמצעות צבי) להמרת מט"ח, למוסך ועוד. לאחר שהתברר כי השיקים לא כובדו ע"י הבנק מהסיבה שאין כיסוי מספיק, החליטו הנאשמים לאיים על המתלונן בפגיעה שלא כדין בשמו הטוב ובצנעת הפרט, הכל כדי להניעו להעביר להם כספים בתמורה לשיקים שחוללו.
האיומים עבדו, והמתלונן העביר לנאשמים סך של 25,000, כאשר המתלונן נאלץ ללוות כספים מבעלי גמ"חים בסך כולל של 43,820 ש"ח. מיד לאחר חג הפסח במהלך שיחת טלפון שערכו הנאשמים עם המתלונן הציג עצמו טייגרמן בפני המתלונן "כרוני מהמאפיה" ואיים על המתלונן כי יעביר לו 45,000 ש"ח נוספים וזאת עד לשעות הלילה.
בהמשך, התקשר פעם נוספת חיים אל המתלונן, על דעת צבי, וטען בפניו במרמה כי התייעץ עם רב בנוגע לתיעוד, והרב אמר לו כי על המתלונן לפצות את הקטין בסכום של 50,000 ש"ח כדי לזכות "בכפרת עוונות" וכדי לשכנע את אביו של הקטין שלא להתלונן עליו במשטרה. בשל חששו מהנאשמים, סיפר המתלונן אודות מעשיהם לבני משפחתו אשר הגישו תלונה במשטרת ישראל.
שני הנאשמים הואשמו בסחיטה באיומים שהביאה לידי מעשה, סחיטה באיומים, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה (ריבוי עבירות), זיוף בכוונה לקבל דבר (ריבוי עבירות) ושימוש במסמך מזויף (ריבוי עבירות), ועבירות חמורות נוספות.
הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים. השופטת דניאלה שירזלי קיבלה את בקשת עורכי הדיון ללמוד את חומר הראיות, וקבעה דיון למחרת חג השבועות. עד אז, הנאשמים יוותרו במעצר.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות