קלתיות מרשמלו יפהפיות בהשראת הל"ג
קלתיות קלות להכנה במילוי משגע ולא שגרתי. בהשראת החג, אך מתאימות לכל הזדמנות
- ציפי אדלהייד
- י"ח אייר התשע"ה
- 1 תגובות
אמנם המתכון בהשראת יום הילולת רשב"י, אבל הוא מתאים כמובן לכל ימות השנה כשמתחשק לפנק. באופן אישי קניתי הפעם את הקלתיות מוכנות, אבל אפשר להכין גם בבית: לקלתיות:
כוס וחצי קמח.
100 גרם חמאה קרה או מרגרינה חתוכה לקוביות.
חצי כפית מלח.
2 חלמונים.
2 כפות סוכר.
מעבדים את החומרים יחד, ומשהים במקרר כחצי שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק, יוצרים עיגול על ידי כוס, מסדרים על תבנית ומקפיאים כשעה. לאחר מכן אופים אותן בתנור שחומם מראש על חום בינוני, למשך עשר דקות בערך. מצננים.
למלית:
200 גרם שוקולד מריר.
ריצ'.
ביצה.
חצי כפית מלח.
ההכנה:
מרתיחים את הריצ׳, שופכים מעל השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס. מחכים מספר דקות, מכניסים פנימה את הביצה והמלח.
שופכים לקלתיות ומכניסים לתנור לעשר דקות (חום בינוני).
מוציאים כשהתערובת עדיין מעט רוטטת ונותנים לזה להתקרר.
מניחים מרשמלו במרכז. ממש לפני ההגשה שמים בתנור שחומם על גריל ל2-3 דקות ממש במדף העליון.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות