להט תפוחי האדמה – מתכונים שווים במיוחד
לקראת ל"ג בעומר, וריח תפוחי האדמה העולים מן המדורה, קבלו כמה מתכונים קלים וטעימים מאוד לתפוחי אדמה
- שיפי חריטן
- ח' אייר התשע"ה
צלם:עבד רחים כתיב, פלאש 90
גראטן תפוחי אדמה
השפית חני כהן, ממסעדת ריקוטה – חלבית איטלקית כשרה בהר חוצבים, מעניקה לנו מתכון שיש המעידים עליו כאחד הטובים ביותר
קילו תפוחי אדמה קלופים וקצוצים.
2 מכלי שמנת מתוקה.
שיני שום קצוצות דק.
מלח.
אגוז מוסקט – לפי הטעם.
חמאה לשימון.
אופן ההכנה:
מסדרים בשכבות את פרוסות תפוחי האדמה, יוצקים את השמנת והתבלינים והשום, אופים במשך כשעה עד שהחלק העליון משחים.
פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור - המתכון של רשת נאמן
על המתכון הזה אחראי שמעון ממאפה נאמן סניף מלחה, לפי התרשמותו, אפילו הילדים חוטפים אותו בדיוק כמו מאפים
קילו תפוחי אדמה חתוכים לפלחים עבים.
רבע כוס שמן זית.
תבלינים: פפריקה מתוקה, כורכום, מלח, פלפל לבן.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפלחים כרבע שעה. מעבירים לתבנית ומערבבים את כל התבלינים – מורחים את תפוחי האדמה ואופים בתנור עד להשחמה. באחריות - לא יישאר פלח אחד.
סבתא מתילדה ומתכון הקדירה שלה:
תומר, שהוא גם הנכד של סבתא מתילדה, שתזכה לאריכות ימים, וגם השף של מסעדת מתילדה הכשרה למהדרין בעין כרם, מתמחה בתבשילי קדירה.
קדרת בקר ותפוחי אדמה:
מבשלים 1/2 ק"ג קוביות מנתח בקר לצלי בסיר לחץ עם 2 כוסות מים - כשעה.
מסננים, בסיר נפרד מטגנים בצל, מוסיפים תפוחי אדמה, גזרים ובטטות במידה הרצויה לכם כתוספת, מטגנים אותם מכל הכיוונים, מוסיפים את הבשר, עלי סלרי, ותבלינים לפי הטעם.
פשוט מעדן.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות