כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

פינת אוכל לפסח: דניס בעשבי תיבול ותפוח אדמה מוקרם

פינת הבישול השבועית של 'בחדרי חרדים' במדור מיוחד לפסח • השף עומרי ממסעדת קפית ממילא הכשרה למהדרין, מכין לנו דג דניס חגיגי בעשבי תיבול ותפוח אדמה מוקרם לצדו • בתיאבון וחג כשר ושמח!

צילום: מורן כהן
צילום: מורן כהן


פינת אוכל לפסח: דניס בעשבי תיבול ותפוח אדמה מוקרם

דג דניס בעשבי תיבול
מצרכים:

דג דניס
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
לימון
3 שיני שום כתוש
צ'ילי חריף
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

בוחרים דג דניס טרי ואיכותי.
בקערה קטנה שמים חופן כוסברה וחופן פטרוזיליה טריים.
סוחטים כף לימון טרי.
מתבלים במעט צ'ילי, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
כף שמן זית.
3 שיני שום כתושות.
מערבבים היטב את התערובת כך שכל הטעמים יתאחדו.
את כל התערובת מורחים על הדג טוב טוב באופן אחיד ויוצרים חריצים לאורך הדג כך שהתיבול יחדור לתוך הדג.
לאחר מכן מניחים את הדג על נייר אפייה בתבנית ולשים בתנור, בטמפרטורה של 200-220 מעלות במשך 20 - 25 דקות.

תפוח אדמה מוקרם
מצרכים:

תפוח אדמה
מלח גס
שמנת
פסטו
גבינה צהובה
שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

לוקחים תפו"א ומניחים בתבנית על מצע מלח גס. מכניסים לתנור לכחצי שעה עד שפתוח האדמה מוכן.
מוציאים את התפוח אדמה מהתנור וחוצים באמצע לשתיים(עם הקליפה).
להזליף מעל שמן זית, מעט רוזמרין, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומעט שום כתוש.
לאחר מכן להוסיף שמנת לבישול מעורבבת ברוטב פסטו.
שופכים את הרוטב על תפוח האדמה, בוזקים גבינה צהובה ומכניסים לתנור עוד 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
דניס תפוח אדמה מוקדם פטרוזיליה מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}