מתכון לתבשיל לשון בקר
מתכון חגיגי ביותר, מאת השף הראשי של מסעדת מתילדה - הכל כשר למהדרין
- מלי וייס
- ט"ו ניסן התשע"ה
יחצ
מצרכים:
לשון בקר
3 גזרים קלופים חצויים.
6-7 שיני שום קלופות.
3-4 בצלים סגולים קטנים קלופים.
3 שורש פטרוזיליה קלופים
וחצויים.
3 שורש סלרי קלופיים וחצויים.
2 פלפלים אדומים נקיים
חתוכים לפלחים.
לימון אחד קלוף חתוך לפרוסות.
זעפרן.
כף שטוחה של ראס אל חנות.
כוסברה קצוצה.
3 כפות סילאן.
אופן ההכנה:
מניחים את הלשון בסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים 3 כפות של חומץ, 2 עלי דפנה ו-5 זרעים של פלפל אנגלי שלם.
מבשלים עד שהלשון מוכנה. לבדיקה – הלשון מוכנה כאשר נועצים בה מזלג והוא מחליק. מקלפים את הלשון ומנקים ( מומלץ – לקלף ולנקות את הלשון בעודה חמה , דבר זה מקל על הקילוף). פורסים למנות ומקררים.
הכנת הרוטב:
מרתיחים 2 ליטר ציר בקר/ עוף (אם אין אפשר להשתמש במים), מוסיפים זעפרן לפי הטעם.
מוסיפים את הגזרים, שורש סלרי, ושורש פטרוזיליה, ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה ומביאים את הירקות לחצי בישול. מוסיפים את השום והבצלים ומבשלים עד לריכוך מלא של כל הירקות. מוסיפים את הפלפלים, הלימון ותבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, ראס אל חנות וסילאן).
נותנים לכל הטעמים להתמזג ומוסיפים את הלשון. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דק' מכוסה.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומורידים מהאש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות