כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח

זוהי עוגה שנאפת בשיטת ה"באן מארי" עם אמבט מים בתחתית התנור – טכניקה המאפשרת לעוגה להישאר רכה ונימוחה. מומלץ לקרר את העוגה לפני ההגשה, ולאחר מכן לקשט ולהגיש

עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח
יחצ


מצרכים:
לעוגה:
8 חלמונים.
2/3 כוס חלב.
3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח אסם.
270 גר' חמאה.
270 גר' שוקולד מריר.
8 חלבונים.
1.5 כוסות סוכר.

לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה.
200 גר' שוקולד מריר.

אופן ההכנה:
1. במיקסר מקציפים במהירות בינונית את החלמונים, החלב והקמח עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
2. במיקרו או ב"בן מארי" ממיסים יחד את החמאה והשוקולד המריר ומערבבים עד לאחידות. מצננים מעט. יוצקים באיטיות את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים במיקסר.
3. בקערת מיקסר נפרדת, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף אחיד אך לא קשה מדי. מקפלים אליו את שאר החומרים עד לקבלת מרקם בעל גוון אחיד.
4. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אלומיניום מספר 3 (אינגליש קייק חד פעמי), ואופים בתבנית גדולה יותר ובתוכה מים, בחום של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.
5. לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה היטב, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
6. מקשטים את העוגה: בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. לאחר מכן שופכים אותה על השוקולד ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
7. מצננים כשעה, מוזגים על העוגות הקרות ומגישים.

טיפ: המנעו מלהקציף את החלבונים והסוכר יותר מדי, כי במהלך האפייה התערובת תעלה הרבה ולא תשמור על גובה העוגה בסיום האפייה.




באדיבות: מיקי שמו לאתר בישולים מבית אסם
עוגת שוקולד מתכונים פסח חגים מטבח

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}