רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

ז' אדר התשפ"ה
07.03.2025
גורש למצרים

המחבל ששוחרר אחרי 40 שנה: "אם הייתי יודע מה מחיר החופש, הייתי נשאר בכלא"

מוחמד א-טוס, האסיר הפלסטיני המבוגר ביותר ששוחרר בעסקה, יצא לחופשי אחרי 40 שנה בכלא הישראלי ודיבר בגנות טבח ה-7 באוקטובר. האסיר המשוחרר הביך את חמאס ואמר: "מייעץ לנכדיי לא ללכת בדרך הפיגועים"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
המחבל ששוחרר אחרי 40 שנה: "אם הייתי יודע מה מחיר החופש, הייתי נשאר בכלא"
הרס בחאן יונס צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90

אסיר פלסטיני ששוחרר בפעימה השנייה בעסקה, מוחמד א-טוס, השמיע את דעותיו על טבח 7 באוקטובר בראיונות לכלי תקשורת ערביים. א-טוס בן ה-69 מבית לחם, שישב בכלא מאז 1985 וריצה 40 שנה בכלא בישראל, נחשב לאסיר הפלסטיני המבוגר ביותר ששוחרר בעסקה. הוא גורש למצרים.

עינב חלבי דיווחה באתר ווינט, כי בריאיון לרשת אל-משהד האמירותית הוא אמר: "אם הייתי יודע מה מחיר החופש שלי, הייתי נשאר בכלא. לא נקבל שמחיר השחרור שלנו מהכלא יהיה טיפת דם אחת מילד פלסטיני. כל מנהיג, בין אם פלסטיני ובין אם לא פלסטיני, כשהוא חושב לבצע מתקפה גדולה חייב לדעת מה המחיר שהוא רוצה לשלם בתמורה להשגת המטרה שאליה הוא רוצה להגיע".

"אני מייעץ היום לנכדיי לא ללכת בדרך של פיגועים והתנגדות", אמר, "אנחנו לא רוצים שהחופש שלנו יהיה על חשבון חייהם של ילדינו". בריאיון אחר אמר א-טוס כי יש להתאחד כפלסטינים סביב אבו-מאזן, מה שעצבן את הנהגת חמאס. בווינט דווח, כי ברשתות התעורר שיח זועם על שלא הודה לחמאס שהביא לשחרורו, והיו שקראו לו להתנצל על דבריו. "תחזור לכלא הישראלי אם אתה לא מכבד את ההתנגדות", כתבו לו.

מצרים חמאס מלחמת חרבות ברזל עסקת חטופים שחרור מחבלים
art
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות (4)

הוסיפו תגובה
1.
יצחק | 01/02/25 19:06
2.
יוסף חדד | 01/02/25 19:51
ח | 03/02/25 23:14
3.
ח | 03/02/25 23:13