רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

ז' אדר התשפ"ה
07.03.2025
התאחדו עם משפחותיהם

אחרי 484 ימים בשבי חמאס: קית' סיגל, עופר קלדרון וירדן ביבס שבו הביתה

חמאס שחרר הבוקר את קית' סיגל, עופר קלדרון וירדן ביבס | אחרי הזעם הישראלי - השחרור בוצע בשעות הבוקר המוקדמות, ללא חגיגות המוניות, ובחמאס טענו כי הדבר נעשה כדי לאפשר פינוי מחבלים פצועים דרך מעבר רפיח

אחרי 484 ימים בשבי חמאס: קית' סיגל, עופר קלדרון וירדן ביבס שבו הביתה
עופר קלדרון משוחרר צילום: פלאש 90

חמאס שחרר הבוקר (שבת) את קית' סיגל, עופר קלדרון וירדן ביבס לאחר 484 ימים בשבי. בניגוד לשחרור התצפיתניות, שהתנהל במופע מתוקשר ומחריד, הפעם "טקסי השחרור" היו שקטים יותר, ככל הנראה בעקבות המסר התקיף מישראל.

השלושה הועברו לשטח ישראל והתאחדו עם משפחותיהם. השחרור התבצע בשעות הבוקר המוקדמות, מה שהוביל למעמד שקט יותר בהשוואה למקרים קודמים. בחמאס טענו כי הקדמת השחרור נועדה לאפשר את פתיחת מעבר רפיח לצורך פינוי מחבלים פצועים.

בדרכו לבית החולים, לאחר 484 ימים בשבי חמאס, הצטלם ירדן ביבס במסוק לצד אחותו ואביו, כשהוא אוחז לוח עם מסר מרגש: "אני מודה לכל עם ישראל על התמיכה והעזרה. שמעתי מהמשפחה שלי שנלחמתם למעני, ואני רוצה לומר תודה רבה. אני מעריך את זה מאוד, זה לא מובן מאליו." בתוך כל ההתרגשות, מצא ירדן גם רגע אישי וברך את סבו יחיאל, שחוגג היום יום הולדת 90: "יום הולדת שמח סבא."

פלאש 90שחרור ירדן ביבסצילום: פלאש 90

משפחתו של ירדן ביבס מסרה: "רבע מהלב חזר אלינו אחרי 15 חודשים ארוכים.  אין מילים לתאר את תחושת ההקלה לאחוז את ירדן בידינו, לחבק אותו ולשמוע את קולו.  ירדן חזר הביתה, אבל הבית חסר. ירדן הוא אבא שיצא מהממד להגן על משפחתו, שרד בגבורה את השבי וחזר אל מציאות קשה מנשוא. 

"אנחנו מבקשים בעת זו שימרו על ירדן, שימרו על נפשו.כבדו את פרטיותו ותנו לו את המרחב שהוא צריך כדי שהנפש והגוף יוכלו להתאושש מעט. תודה לעם היפה שלנו. תודה לחיילים שלנו. תודה וסליחה לכל אלו שהקריבו את חייהם, כדי שהיום הזה יגיע. ניקח לנו כמה ימים להתאחד עם ירדן, אבל אנחנו ממשיכים עם התקווה והקריאה לחזרה של שירי, הילדים וכל החטופים. בבקשה המשיכו להשמיע את קולם והדחיפות בחזרתם. עיזרו לנו להדהד זאת עכשיו יותר מתמיד. בשביל ירדן ובשביל כולם", הוסיפו במשפחה.

פלאש 90שחרור קית' סיגלצילום: פלאש 90

גם משפחתו של קית׳ סיגל ביקשה להעביר מסר: "אנחנו בהתרגשות שאי אפשר לתאר. סוף סוף אנחנו יכולים לנשום אחרי 484 ימים ולילות ארוכים ומפחידים ומלאים בדאגה עצומה לאבא. אנו רוצים להודות לממשלת ישראל וארצות הברית שהוציאו לפועל את העסקה המבורכת הזאת.  עסקה שמתרכזת בחיי אדם ובערכים יהודיים וישראליים. אבא שלנו נחטף מאדמת הארץ בצורה אכזרית והיום הוא שב אלינו ועלינו כאזרחים לדאוג שכך ישובו אלינו כל החטופים והחטופות, החיים למשפחות שלהם ולשיקום והנרצחים לקבורה ראויה באדמת הארץ. 

"אנו מודים לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון המדהימים שמחרפים את נפשם וגופם ושולחים תנחומים למשפחות השכולות שאיבדו את היקר להם מכל עבור כולנו. אתם לנצח בליבנו.רק ביחד אנחנו נצליח להחזיר את כולם הביתה!״

 

עסקת חטופים עופר קלדרון ירדן ביבס מלחמת חרבות ברזל קית' סיגל
art
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות (37)

הוסיפו תגובה
1.
04/08/19 12:00
2.
04/08/19 12:09
3.
04/08/19 14:09
4.
04/08/19 12:21
5.
04/08/19 14:28
04/08/19 15:38
04/08/19 13:52
04/08/19 14:22
04/08/19 15:30
04/08/19 18:03
05/08/19 15:01