רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

א' אדר התשפ"ה
01.03.2025
בעברית ובערבית

בעזרת צמידים: המסר שהעביר שב"ס למחבלים ששוחררו אתמול

אתמול במסגרת עסקת החטופים העביר שב"ס מסר חד וברור למחבלים המשוחררים, הם קיבלו צמידים עליהם נכתב בשפה העברית והערבית: "עם הנצח לא שוכח", יחד עם סמל שב"ס ודגל מדינת ישראל

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
בעזרת צמידים: המסר שהעביר שב"ס למחבלים ששוחררו אתמול
הצמידים שקיבלו המחבלים צילום: דוברות שב"ס

שירות בתי הסוהר (שב"ס) העביר מסר חד וברור למחבלים ששוחררו אתמול (חמישי) במסגרת עסקת החטופים עם חמאס: "ארדוף אויביי ואשיגם".

המחבלים המשוחררים קיבלו צמידים שעליהם הכיתוב "עם הנצח לא שוכח, ארדוף אויביי ואשיגם" בעברית ובערבית, לצד סמל שב"ס ודגל ישראל.

דוברות שב"סהצמידים שקיבלו המחבליםצילום: דוברות שב"ס

במסגרת העסקה שוחררו אתמול 110 מחבלים מבתי הכלא בישראל, בתמורה להשבת התצפיתנית אגם ברגר והחטופים גדי מוזס וארבל יהוד. בין המחבלים המשוחררים 33 מחבלים 'עם דם על הידיים' שנגזרו עליהם מאסרי עולם, 47 עם מאסרים ממושכים ו-30 קטינים ונשים. בנוסף, שוחררו משבי החמאס חמישה אזרחים תאילנדים ללא שחרור של מחבלים בתמורה.

אחד השמות הבולטים ברשימת המחבלים המשוחררים הוא זכריא זביידי, מפקד גדודי חללי אל-אקצא של פת"ח בג'נין, שחזר לעירו. זביידי, האחראי לעשרות פיגועים באינתיפאדה השנייה, ידוע כאחד הבורחים מכלא גלבוע ועומד מאחורי הפיגוע בסניף הליכוד בבית שאן ב-2002, בו נרצחו שישה אזרחים.

כזכור הדרג המדיני הורה לשירות בתי הסוהר לעצור את שחרור המחבלים שתוכנן להתבצע אתמול במסגרת הפעימה השלישית של עסקת החטופים. ההחלטה התקבלה בעקבות תיעודים מטרידים מחאן יונס, שם נראו עשרות מחבלים ועזתים צובאים סביב רכבי החטופים, בהם ארבל יהוד, גדי מוזס והאזרחים התאילנדים ששבו לישראל.

ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון כ"ץ הורו לעכב את שחרור המחבלים עד שתובטח יציאה בטוחה של החטופים בפעימות הבאות. ישראל דרשה מהמתווכות להבטיח שמראות כאלו לא יישנו ולוודא את ביטחון החטופים.

חמאס שחרור מחבלים עסקת חטופים זכריא זביידי

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות