רוצים להיות בריאים יותר? תתחילו ללכת אחורה
מסתבר שלפעמים כדי להתקדם צריך ללכת אחורה: גלו את הסודות המדהימים לחיזוק הגוף והמוח, שיפור הבריאות וחידוד היכולות הקוגניטיביות - כל זאת תוך כדי הליכה לאחור! נסו בעצמכם
- ליפא גינסברגר
- כ"ח טבת התשפ"ה
- 1 תגובות
![רוצים להיות בריאים יותר? תתחילו ללכת אחורה](https://storage.bhol.co.il/articles/776612_tumb_800X480.jpg)
צעידה לאחור נחשבה פעם לתחביב מוזר, אך כיום מחקרים חושפים את הסודות המדהימים שלה לשיפור הבריאות הפיזית והמנטלית. בואו נצא למסע מרתק אל ההיסטוריה, המדע והיתרונות המפתיעים של הליכה אחורה.
ההיסטוריה המרתקת
סיפורו של פטריק הרמון, שצעד אלפי ק"מ לאחור כדי לזכות בהתערבות, הוא רק ההתחלה. בשנת 1915, פטריק הרמון, בעל חנות סיגרים בן 50, ניסה לזכות בהתערבות של 20,000 דולר. הוא החליט ללכת לאחור מסן פרנסיסקו לניו יורק, מסע שאורכו כ-6,300 קילומטרים, תוך שימוש במראה קטנה שחוברה לחזהו כדי לראות לאן הוא הולך. לדבריו, המסע חיזק את קרסוליו עד כדי כך ש”אפילו מכה עם פטיש לא הייתה מסוגלת לנקוע אותם“.
היתרונות הבריאותיים
על פי מחקרים שפורסמו ב-BBC, להליכה אחורה יש יתרונות בריאותיים ייחודיים. היא משמשת בפיזיותרפיה להקלה על כאבי גב, בעיות ברכיים וארתריטיס. מחקרים נוספים מצביעים על כך שהיא יכולה לשפר יכולות קוגניטיביות כמו זיכרון, זמן תגובה ופתרון בעיות. מקור ההליכה אחורה למטרות בריאותיות מיוחס לסין העתיקה, אך בשנים האחרונות היא זוכה לתשומת לב מחודשת במערב.
יתרונות פיזיים מוכחים
פרופ' ג'נט דופק, מומחית לביומכניקה מאוניברסיטת נבדה, חקרה הליכה לאחור למעלה מ-20 שנה. במחקר שערכה ופורסם ב-BBC, נמצא כי הליכה אחורה במשך 10-15 דקות ביום, במשך ארבעה שבועות, שיפרה את גמישות שרירי הירך האחוריים של משתתפות המחקר. יתרה מזאת, המחקר מצא כי היא מחזקת את שרירי הגב התומכים ביציבות וגמישות עמוד השדרה. ספורטאים שדיווחו על כאבי גב תחתון ציינו ירידה בכאבים בעקבות הליכה אחורה.
אבל איך זה עובד? הביומכניקה הייחודית של הליכה אחורה שונה מזו של הליכה קדימה. טווח התנועה של הברך והירך מצומצם יותר, ומרבית המאמץ מתרכז במפרקי הקרסול. השרירים האחראים על תנועת הכיפוף הפלנטרי (כמו בעמידה על קצות האצבעות) נכנסים לפעולה מוגברת ומסייעים בספיגת זעזועים.
השפעות קוגניטיביות מפתיעות
ואם חשבתם שזה נגמר בגוף, חכו לשמוע על ההשפעות על המוח. הליכה אחורה מפעילה אזורים שונים במוח, ובמיוחד את קליפת המוח הקדם-מצחית, שאחראית על כישורים כמו קבלת החלטות ופתרון בעיות. מחקר הולנדי שבדק 38 משתתפים מצא שצעידה לאחור שיפרה את זמני התגובה במבחני Stroop, שדורשים מענה תחת גירויים סותרים (- מבחן סטרופ נקרא על שם הפסיכולוג שפרסם אותו, בו הנבחן מתבקש לקרוא את צבע הדיו של המילה, ולא את התוכן המילולי, כאשר יש ניגוד ביניהם. למשל, המילה כחול כתובה בצבע ירוק. ל.ג). מחקר נוסף מצא כי אפילו צפייה בסרטון של רכבת נעה אחורה שיפרה את יכולת הזיכרון של המשתתפים.
סיכונים ושיקולים
עם זאת, חשוב לזכור שיש גם סיכונים להליכה אחורה, כמו מכשולים בלתי נראים שיכולים לגרום לנפילות. בטיפולי פיזיותרפיה דווחו על מקרים של פציעות כתוצאה מהפעילות. בנוסף ב-BBC מציינים, כי מחקרים מצאו שטאי צ'י ושחייה יעילים יותר כשיטות שיקום לכאבי גב תחתון.
אבל כפי שפרופ' דופק מציינת, ההנאה והחידוש שבהליכה אחורה הם סיבות מצוינות לנסות אותה. אז למה לא לצאת מאזור הנוחות, להסתכל לאחור ולצעוד קדימה לקראת בריאות טובה יותר? בין אם זה לשיקום פציעות, לשיפור הזיכרון או סתם בשביל הכיף - שווה לתת להליכה אחורה הזדמנות.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות