מנה עיקרית יוקרתית
מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים
מחפשים מנה עיקרית יוקרתית ומושלמת? קבלו מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים | התענוג העסיסי הזה, עשיר בטעמים ומענג גם בחלקו השומני, משתלב נהדר עם היין והירקות הצלויים שלצידו
- חיים בורנשטיין
- כ"ח טבת התשפ"ה
![מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים](https://storage.bhol.co.il/media/Storage/776611_tumb_800X480.jpg)
אסאדו ברוטב יין צילום: חיים בורנשטיין
מתכון לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים:
- 1.5 ק"ג אסאדו על העצם
- 1 בצל סגול
- 1 פלפל אדום
- 1 עגבניה
- 1 כפית סילאן
- 2 ענפי טימין
- 1 מקל קינמון
- 1 בצל לבן
- 2 כפיות מלח
- 3 כוסות יין אדום
- 7 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
אופן הכנה לאסאדו שיכור ברוטב יין לצד ירקות שרופים:
- מחממים מחבת רחבה ומניחים עליה את הנתח של הבשר עם הטימין, מלח, פלפל שחור ו2 שיני שום לצלייה של כ 2 דקות מכל צד ומוציאים לתבנית אפיה.
- במחבת הזאת מכניסים את היין, הקינמון, הבצל הסגול חתוך לחצי והסילאן. מרתיחים ונותנים ליין להצטמצם עד שמגיע לכחצי מהכמות.
- מוסיפים את הטימין והתבלינים ושופכים את הרוטב על הנתח של הבשר
- מכסים טוב את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות ואופים במשך 4 שעות
- בינתיים שורפים את הירקות על מחבת עד שהירקות מתרככים
- אפשרי לחתוך לקוביות או להשאיר שלם ולהגיש.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות