רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

ב' אדר התשפ"ה
02.03.2025
"דברים משתנים"

כתב אישום נגד הפרשן האיראני שטען ש"צעירים במדינה מעריצים את נתניהו"

פרקליטות פרובינציית טהראן הגישה כתב אישום נגד הפרשן הפוליטי פרופ' סאדק זיבאכלאם שטען כי "צעירים רבים במדינה מעריצים את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו" | כל הפרטים

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
כתב אישום נגד הפרשן האיראני שטען ש"צעירים במדינה מעריצים את נתניהו"
קבוצת אנשי דת בכירים הנאמנים לשליט איראן עלי חמינאי צילום: Iran international

סוכנות הידיעות האיראנית "מיזאן" מדווחת כי פרקליטות פרובינציית טהראן הגישה כתב אישום נגד הפרשן הפוליטי פרופ' סאדק זיבאכלאם, בשל "הצהרותיו הבלתי מבוססות" - לפיהן צעירים איראנים מעריצים את נתניהו.

הפרשן הפוליטי האיראני אמר אתמול (שני) בכנס בקטאר כי "השנאה של העם האיראני לפלסטינים גדלה מאז 7 באוקטובר. צעירים רבים במדינה מעריצים את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו".

"נכון, אנחנו רגילים לראות הפגנות תמיכה בחמאס ובחיזבאללה ברחבי איראן, אבל אלה הפגנות שמארגן המשטר. מתחת לפני השטח, נראה שדברים משתנים. וזה לא נגמר רק בפלסטינים", אמר.

ד"ר רז צימט, מומחה לאיראן, כתב ברשת X: "זיבאכלאם מדגיש כבר שנים את הפער ההולך ומתרחב בין הציבור הרחב, ובעיקר הצעירים, למשטר. הוא התייחס לכך בהרחבה גם בהרצאה שהעביר במרכז ללימודים איראניים בקטאר". 

עוד הוסיף צימט: "לדבריו, לנוכח הפער ההולך וגדל בין הציבור למשטר, עמדות הציבור גם ביחס לישראל נוטות לשקף גישה הפוכה ביחס לעמדות המשטר. לפיכך, מאחר שהמשטר מתנגד לישראל, לארה"ב או לנתניהו, הציבור מבטא עמדות הפוכות, ואם (כך אמר זיבאכלאם) מחר בבוקר המשטר יבטא עמדות בזכות ישראל וארה"ב, הציבור יבטא גישה הפוכה".

איראן טהראן סאדק זיבאכלאם בנימין נתניהו כתב אישום

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות (11)

הוסיפו תגובה
1.
. | 22/02/24 11:18
צבי | 28/02/24 20:57
אבנר דביר | 19/04/24 13:58
2.
יהודי | 22/02/24 11:59
3.
אבי | 22/02/24 12:30
4.
עמוס | 22/02/24 15:04
אממ | 29/02/24 00:36
5.
שי | 22/02/24 15:07