עם מרנג משובח
מתכון לפאי לימון עשיר וטעים
פאי לימון ביתי מושלם! מתכון קלאסי לפאי לימון עשיר וטעים עם בצק פריך ומלית לימונית עשירה. סיומת מושלמת עם מרנג משובח. מושלם לאירוח או כקינוח מפנק
- מירב מלכה
- ט"ו טבת התשפ"ה
פאי לימון צילום: מירב מלכה
מתכון לפאי לימון עשיר וטעים / מירב מלכה
המצרכים לפאי לימון עשיר וטעים:
- תבנית פאי נשלפת קוטר 22
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס שקדים טחונים דק
- 150 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
- 1 חלמון ביצה
למלית:
- 4 ביצים
- 3 כפות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 לימונים סחוטים
- גרידת מלימון שלם
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שקדים טחונים
למרנג:
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה לפאי לימון עשיר וטעים:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
- משטחים את הבצק בתבנית ומכניסים להקפאה עד הכנת המלית
הכנת המלית:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המלית עד לאיחוד
הרכבת הפאי:
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים פנימה את המלית על הבצק
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 50 דקות
- מוציאים ומצננים הייטב את העוגה
הכנת המרנג:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר למרקם יציב ומבריק ומזלפים פרחים על העוגה.
- מכניסים את העוגה שוב לתנור על 200 מעלות לשיזוף המרנג.
בהצלחה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות