ט"ו טבת התשפ"ה
15.01.2025
טוויסט בריא

10 פירות שלא ידעתם עד כמה בריא לאכול את הקליפה שלהם

גלו את הסוד הטמון בקליפות הפירות: מחקר חדש חושף את היתרונות הבריאותיים המדהימים של אכילת 10 פירות פופולריים עם הקליפה, עשירים בוויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון – לשיפור מערכת העיכול, חיזוק המערכת החיסונית ובריאות מיטבית

10 פירות שלא ידעתם עד כמה בריא לאכול את הקליפה שלהם
אילוסטרציה צילום: unsplash

האם ידעתם שסוד לבריאות מיטבית טמון אולי דווקא בקליפות הפירות? מחקר חדש שפורסם ב-Times of India חושף עובדה מפתיעה: קליפות הפירות מכילות אוצר של סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון – חומרים חיוניים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומערכת החיסון.

למעשה, אכילת פירות עם הקליפה יכולה להעשיר משמעותית את התזונה היומית שלכם. הנה 10 פירות מומלצים, שאת קליפתם כדאי לכם להוסיף לתפריט:

גויאבה: פצצה של ויטמין C וסיבים תזונתיים. טעם טרופי מרענן, ובריאות מקסימלית!

תאנה: עשירה בנוגדי חמצון, תורמת לבריאות הלב ולמערכת החיסון.

משמש: מקור מצוין לוויטמינים A ו-C, טעים ומתוק, ובריא במיוחד עם הקליפה!

מנגו: הפתעה מרשימה! קליפת המנגו (כ-1.7 גרם) מכילה כ-36% מצריכת ויטמין C היומית המומלצת!

דובדבן: טעים, מתוק, ובריא במיוחד עם הקליפה.

אפרסק: קליפת האפרסק מכילה כ-2-3 גרם סיבים ו-10-15% מצריכת ויטמין C היומית המומלצת (ב-100 גרם).

שזיף: עשיר בנוגדי חמצון, תורם לבריאות ותחושה כללית טובה.

ענבים: קליפת הענבים מכילה 1.4 גרם סיבים, 20% מצריכת ויטמין C היומית, ובנוסף – רסברטרול, בעל סגולות בריאותיות רבות, ובעיקר לבריאות הלב.

אגס: טעים, מתוק, ובריא במיוחד עם הקליפה.

תפוח: קליפת התפוח מספקת 2.4 גרם סיבים ו-5-7% מצריכת ויטמין C היומית.

טיפ חשוב: שטפו היטב את הפירות לפני האכילה, ועדיף לבחור בפירות אורגניים כדי להימנע מחשיפה לחומרי הדברה.

צריכת פירות עם קליפתם היא דרך פשוטה ויעילה להעשיר את התזונה היומית שלכם בחומרים מזינים חיוניים. נסו ותופתעו!.

בתיאבון.

פירות קליפה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}