המדינה תממן פיצויים לנוסעים: מחירי הטיסות צפויים לרדת
הממשלה אישרה את ההצעה להשתתפות המדינה במימון פיצוי לנוסעים במקרה של ביטול טיסות לארה"ב | ההצעה נועדה להרחיב את היצע הטיסות לצפון אמריקה, להגביר את התחרות שתוריד את המחירים
- קובי ברקת
- י"ב טבת התשפ"ה
ממשלת ישראל אישרה היום (ראשון) את ההצעה למתן סיוע לחברות התעופה שירחיבו את היקף הפעילות ליעדים בצפון אמריקה. על פי החלטת הממשלה, המדינה תשתתף ב-50% מתשלומי הפיצויים שחברות התעופה נדרשות לשלם לנוסעים במקרה של ביטול טיסה עקב תקלה תפעולית.
מטרות ההחלטה שהובילו השרים רגב וסמוטריץ' הן הרחבת היצע הטיסות לצפון אמריקה וחיזוק הקשר הכלכלי והעסקי עם ארה"ב וקנדה; הגברת התחרות באמצעות עידוד חברות תעופה נוספות להפעיל טיסות ישירות במטוסים רחבי גוף; והורדת מחירי הכרטיסים, אשר רשמו עלייה דרמטית בעקבות המלחמה וצמצום הפעילות. הממשלה הקציבה 15 מיליון שקלים לסיוע לחברות העומדות בתנאים המפורטים בהחלטה.
עקב מלחמת "חרבות ברזל", ירדה משמעותית תנועת הנוסעים לישראל וממנה, במיוחד בקווים לצפון אמריקה. מרבית חברות התעופה הזרות עצרו את פעילותן, והחברה היחידה שממשיכה לטוס ליעדים אלה היא אל-על, עם קיבולת מצומצמת שאינה עומדת בביקוש. המצב הביא לעליית מחירים תלולה, שגרמה לנוסעים רבים להימנע מנסיעות לחו"ל.
בשנה האחרונה נרשמה ירידה משמעותית בתנועת הנוסעים הבינלאומית לישראל וממנה. מארבע חברות תעופה שהפעילו כ- 240 טיסות שבועיות למגוון יעדים בצפון אמריקה נותרה רק אל-על, והיקף הטיסות בין ישראל לארה"ב ירד ב-40%.
על פי ההחלטה, ייהנו מהסיוע חברות תעופה המפעילות טיסות סדירות וישירות בין ישראל לארה"ב וקנדה באמצעות מטוסים רחבי גוף. כדי להיות זכאיות לסיוע, החברות יידרשו להגדיל את היקף הפעילות שלהן ליעדים אלה בשתי טיסות שבועיות לפחות לכל יעד, בהשוואה לרבעון האחרון של 2024.
המגבלות על קבלת הסיוע נועדו להבטיח כי הסיוע יופנה להגדלת פעילות בפועל ולא לתמיכה בטיסות קיימות, וכך יעודד חברות תעופה נוספות להיכנס לשוק ולספק פתרונות אטרקטיביים בקווים ארוכי הטווח לצפון אמריקה.
במשרד התחבורה ציינו כי כ-78% מההשקעות הזרות בישראל מגיעות מיעדים בצפון אמריקה, ולכן התמיכה בקווים אלה חיונית לחזרה לשגרה ולהמשך הצמיחה במשק, כמו גם להפחתת מחירי הטיסות והגדלת ההיצע.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות