החגיגה נגמרה: טיקטוק בדרך להיחסם בארה"ב
בדיון שנערך אתמול, רוב שופטי העליון הביעו תמיכה בחוק המחייב את מכירת פעילות טיקטוק בארה"ב בשל קשריה עם סין, או איסור מוחלט על האפליקציה במדינה
אתמול נערך בבית המשפט העליון של ארצות הברית דיון משמעותי שעשוי להכריע את עתידה של טיקטוק במדינה. הדיון התמקד בחוק שנוי במחלוקת, שאושר על ידי הקונגרס באפריל האחרון, המחייב את חברת האם הסינית, בייטדאנס, למכור את פעילותה בארה"ב עד 19 בינואר, אחרת תיאסר האפליקציה לשימוש במדינה.
החוק נולד מחששות גוברים מפני השפעת ממשלת סין על המידע והתכנים המופצים בטיקטוק, המשמשת כיום כ-170 מיליון אמריקאים. התומכים בחוק מביעים דאגה מאיסוף מידע אישי של משתמשים על ידי גורמים זרים, העלול לסכן את הביטחון הלאומי של ארה"ב.
במהלך הדיון, שנמשך למעלה משעתיים, השופטים התמקדו בשאלת השליטה הזרה ולא בהגבלות על חופש הביטוי. השופט הראשי, ג'ון רוברטס, ציין כי החוק אינו מתמקד בביטוי עצמו, אלא בניסיון למנוע מגורם זר לאסוף מידע על מיליוני אמריקאים. השופטת אלנה קייגן הוסיפה שהחוק ממוקד בחברה זרה, שאינה זכאית לזכויות חופש הביטוי לפי התיקון הראשון לחוקה.
מנגד, טיקטוק ויוצרים המייצגים את הפלטפורמה טענו שהחוק מפר את זכויות התיקון הראשון לחוקה האמריקאית, בהיעדר ראיות להשפעת ממשלת סין על התכנים המוצגים באפליקציה. עם זאת, השופטים הביעו ספק בטענה שהחוק פוגע בחופש הביטוי.
החוק צפוי להיכנס לתוקף ב-19 בינואר, אלא אם בית המשפט יחליט לעכב את יישומו באופן זמני. החלטה ראשונית בנושא צפויה להתקבל בימים הקרובים. הנשיא הנבחר, דונלד טראמפ, שבכניסתו לתפקיד ב-20 בינואר עשוי לפעול לפתרון פוליטי של הסוגיה, ביקש מבית המשפט העליון לעכב את יישום החוק כדי לאפשר מו"מ בנושא.
עם זאת, גם אם טראמפ ירצה להציל את טיקטוק מחסימה, התהליך עשוי לקחת זמן, שכן ביטול או שינוי החוק ידרוש חקיקה חדשה שתעבור את כל השלבים הנדרשים בקונגרס. בינתיים, אם בית המשפט יאשר את החוק הקיים, טיקטוק תיחסם בארה"ב החל מה-19 בינואר.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות