כך המלחמה משפיעה על הזכויות של חולים במחלות כרוניות
חולי סוכרת, פיברומיאלגיה, קרוהן וחולים במחלות כרוניות, המלחמה משפיעה על הזכויות הרפואיות שלכם? כך תתמודדו עם האתגרים
- אליקים דהן כתבה מקודמת
- ט' טבת התשפ"ה
- 1 תגובות
שגרת החיים בישראל, שכבר רגילה למורכבות ביטחונית, מקבלת בתקופה המלחמה האחרונה ממד חדש של אתגר והתמודדות. בעיצומה של שגרה כזו, קשה להתעלם מהעומס הכבד על המערכות הציבוריות, ממערכת הבריאות ועד מוסדות הביטוח הלאומי, המטפלות במספר הולך וגדל של נפגעים ישירים מהמלחמה. במקביל, ההתייקרויות הכלכליות האחרונות והאילוצים היומיומיים מקשים עוד יותר על אנשים עם מחלות כרוניות, שנאלצים להתמודד עם מצבם הבריאותי גם כשעולם מסביבם נמצא במצב חירום. עבורם, המלחמה אינה פסק זמן – להפך, היא עשויה להחריף את הקשיים ולהפוך את ההתמודדות המורכבת ממילא לכמעט בלתי אפשרית.
ליצירת קשר ובדיקת זכויות השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם>>>
במציאות כזו, קבלת הזכויות הרפואיות הופכת לאתגר עצום. התורים מתארכים והביורוקרטיה גוברת. עבור מי שחיים עם מצב רפואי מתמשך, הזמן הוא קריטי, והסיוע המקצועי יכול לעשות את ההבדל בין קבלת הזכויות והתמיכה המגיעה לבין עיכוב נוסף במימושן.
חשוב לזכור: גם בתקופות כאלה, הזכויות הרפואיות שלכם אינן עומדות בהמתנה.
סוגי הזכויות הקיימות
לפני שפונים לבדוק את הזכויות, חשוב להבין מהו סוג הזכאות הרלוונטי. מחלות כרוניות יכולות להוביל לזכויות רפואיות שונות, ולכן יש להכיר את האפשרויות שיכולות להתאים למצב הרפואי שלכם. חשוב לדעת שניתן לקבל במקביל יותר מזכאות אחת, כך שחשוב להיעזר במידע מדויק כדי להבין את כל הזכויות שעשויות להיות זמינות לכם.
נכות כללית – קצבה הניתנת לאנשים עם אתגרים פיזיים או נפשיים המשפיעים על יכולת העבודה או התפקוד היומיומי. מבין התנאים לקבלת הקצבה: קביעת אחוזי נכות בטווח שבין 40% לבין 60% לפחות, והוכחת אובדן כושר השתכרות ותפקוד של 50% לפחות.
גמלת ילד נכה – גמלה המיועדת להורים לילדים עם צרכים מיוחדים, כולל ילדים הסובלים מבעיות רפואיות, מחלות או מצבים שונים. הזכאות תלויה בעמידה ברשימת קריטריונים מפורטת, כאשר לכל קריטריון יש דרישות שונות לתנאים שיש לעמוד בהם.
תביעת סיעוד מול חברת הביטוח – זכאות זו רלוונטית למי שיש ברשותו ביטוח סיעודי פעיל. תנאי הזכאות המרכזי הוא עמידה בתנאי הסיעוד הקבועים בפוליסת הביטוח. הזכאות יכולה להיות רלוונטית לצעירים וגם מבוגרים, שזקוקים לעזרה בביצוע פעולות יומיומיות כמו הלבשה, רחצה, וכן למי שזקוקים להשגחה.
פטור ממס הכנסה – זכאות לפטור ממס הכנסה היא אפשרית עבור אנשים עם מחלות כרוניות, המשלמים מס על הכנסותיהם. על מנת לקבל את הפטור, יש צורך להגיע לקביעת אחוזי נכות של לפחות 90% נכות משוקללת.
קצבת שר"מ – קצבה שמעניק הביטוח הלאומי המיועדת לאנשים הזקוקים לעזרה בביצוע פעולות יום יומיות.
גמלת ניידות – גמלה המוענקת לאנשים עם מוגבלות ניידות, בהתאם לרשימת קריטריונים ספציפית של לשכת הבריאות. הגמלה נועדה להקל על התנועה וההתניידות.
ליצירת קשר ובדיקת זכויות השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם>>>
זכויות רפואיות: כל אחד והזכויות המגיעות לו
זכויות רפואיות משתנות מאדם לאדם בהתאם לפרמטרים שונים כמו גיל, רמות הכנסה, סוג הביטוחים הקיימים, וכמובן המצב הרפואי של כל אחד. מדובר בזכויות אישיות שאינן ניתנות להכללה גורפת. לכן, לכל מי שמתמודד אתגרים בריאותיים פיזים או נפשיים, מומלץ לברר את הזכויות המגיעות לו באופן פרטני ולא להניח הנחות שאין להם בסיס ולהסתמך רק על ידע כללי או מקרים של אחרים.
רשימת המצבים הרפואיים המזכים בזכויות היא ארוכה ומגוונת. להלן כמה מהמצבים הנפוצים: מחלות כרוניות כמו פיברומיאלגיה, סוכרת, דלקת מפרקים, אסתמה, קרוהן, קוליטיס וטרשת נפוצה; מחלות לב ומצבים לאחר אירוע מוחי; מצבים נוירולוגיים שונים; מצב סיעודי, כולל מצבי סיעוד אצל צעירים ומבוגרים כאחד; ילדים עם צרכים מיוחדים, כגון ילדים הזקוקים לעזרה בפעולות יומיומיות, מעבר למקובל בגילם; מבוגרים עם מוגבלות שכלית-התפתחותית או אוטיזם; זכויות בתחום בריאות הנפש עבור מתמודדים עם דיכאון, חרדה, OCD, טראומה והפרעות נפשיות נוספות.
במקרים רבים, ניתן לממש זכויות במקביל, ולכן מומלץ שלא להסתפק בידע כללי אלא לפנות לבדיקה מקיפה עם אנשי מקצוע המכירים את התחום.
לפני שמתחילים לממש זכויות, מה חשוב לדעת?
הלוואי שזה היה כל כך פשוט. מצד אחד יש את החולה, ומצד שני את הזכויות שהוא אמור לקבל בקלות ובפשטות. אבל בפועל, מיצוי זכויות הוא תהליך מאתגר, מלא בבירוקרטיה ולעיתים קיים חוסר תיאום בין המצב הרפואי לבין הזכויות שניתנו. לפעמים יש צורך לערער, ובמקרים מסוימים בכלל לא מאשרים את הזכאות.
היערכות נכונה היא המפתח להצלחה. חשוב לזכור כי מולנו עומדים גופים גדולים עם חוקים ותקנות נוקשים, קריטריונים מוגדרים ודרישות ועדות רפואיות – את כל אלה יש לעבור בהצלחה ובשלום על מנת לקבל את מה שמגיע לנו. היערכות נכונה כוללת זיהוי הזכויות הרלוונטיות לאחר בחינה מדוקדקת של תיק רפואי, ולאחר מכן תכנון אסטרטגיית פעולה מול הגופים השונים על מנת לממש את הזכויות. בסופו של דבר, מדובר בהכנת תיק רפואי מותאם ומדויק שמספק תמונה מלאה ומדויקת של המצב הרפואי, הכולל את הבדיקות, המסמכים הרפואיים ואולי גם חוות דעת מקצועיות, על מנת להבטיח את הזכויות המגיעות לנו.
בחברה המרכזית למימוש זכויות, בראשות הרב שמאי שזירי, מספקים לחולים במחלות כרוניות את כל המידע הדרוש למימוש הזכויות הרפואיות המגיעות להם, במיוחד בתקופה זו. בזכות ניסיון של למעלה משני עשורים והבנה עמוקה של הבירוקרטיה בגופים השונים, יחד עם אנשי מקצוע מעולים בתחומם, הם מעניקים ליווי מקצועי שמסייע לחולים לממש את כל הזכויות המגיעות להם בצורה היעילה ביותר.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות