קנית רכב חשמלי? זה הסכום שהמדינה מפסידה בגללך
בשנת 2024 השימוש ברכב חשמלי משפחתי לעומת רכב בנזין, מייצר עבור הצרכן הפרטי חיסכון של כ-3,700 שקלים בשנה ואילו עבור המשק הישראלי מייצר עלות הגבוהה בכ-740 שקלים בשנה
המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה מפרסמת היום (חמישי) את ממצאי הבחינה הכלכלית, שנערכה ע"י הכלכלן דוד בדל, בנושא כניסת רכבים חשמליים לשוק הרכב בישראל.
בחינה זו מציגה לראשונה תמונה כלכלית מקיפה של העלויות והתועלות כתוצאה מהמעבר מרכבי בנזין לרכבים חשמליים, בדגש על נקודת המבט של המשק – תוך התחשבות בעלויות ותועלות ישירות (בנטרול השפעות מיסוי), ובהשפעות חיצוניות (פליטות מזהמים וכו').
הממצאים מראים כי בשנת 2024 השימוש ברכב חשמלי משפחתי לעומת רכב בנזין, מייצר עבור הצרכן הפרטי חיסכון של כ-3,700 שקלים בשנה הודות למדיניות המיסוי הנוכחית, ואילו עבור המשק הישראלי מייצר עלות הגבוהה בכ-740 שקלים בשנה.
מגמה זו צפויה להשתנות משמעותית בעשור הקרוב שכן על פי התחזית, בשנת 2034 רכב חשמלי משפחתי יחסוך למשק כ-1,600 שקלים לשנה בהשוואה לרכב בנזין. על בסיס מתווה המס הנוכחי, וללא מס נסועה - הצרכן הפרטי צפוי ליהנות מחיסכון של כ-3,500 שקלים בשנה.
מהמחקר עולה כי התועלת החיובית למשק מהמעבר לרכבים חשמליים נובעת מצמצום פליטות גזי חממה. ההערכה היא שעמידה ביעדי הממשלה לכניסת רכבים חשמליים לשוק תביא לתועלת משקית של כ-2.1 מיליארד ש"ח בהשוואה לתרחיש הבסיס ללא יעדים.
המועצה מדגישה כי תוצאות הניתוח רגישות לשינויים של מספר פרמטרים מרכזיים בעתיד, ביניהם מחירי הרכבים החשמליים, עלויות הדלקים וקצב ההתפתחות הטכנולוגית בתחום.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות