ט' טבת התשפ"ה
09.01.2025
רכה ונימוחה

מתכון לעוגת סולת נוסטלגית טעימה במיוחד

מתכון קלאסי לעוגת סולת רכה ונימוחה, בטעם של פעם. עם סירופ מתקתק וניחוח של וניל, היא תזכיר לכם את הבית. מושלמת לקפה של אחר הצהריים או לאירוח חגיגי

מתכון לעוגת סולת נוסטלגית טעימה במיוחד
עוגת סולת צילום: אסתי

מתכון לעוגת סולת נוסטלגית טעימה במיוחד / אסתי

המצרכים לעוגת סולת נוסטלגית טעימה במיוחד:

מידה לפי כוס חד פעמי קרטון (סטנדרטית)

  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 4 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 חלמונים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 1 + 1/2 כוס סוכר
  • חצי לימון, סחוט
  • 1 כף רום או ליקר (אופציונלי)

אופן הכנה לעוגת סולת נוסטלגית טעימה במיוחד:

  1. בקערה, מערבבים את הסולת, קמח, קוקוס, אבקת אפייה, סוכר וניל ופודינג.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים פנימה בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצף נוקשה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים, שמן ומיץ תפוזים עד לאיחוד
  4. מקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לתוך הקצף, מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
  5. משמנים תבנית בינונית, שופכים את הבלילה פנימה ומשטחים
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות ואופים במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. בסיר, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס והנוזל מצטמצם מעט, מצננים ויוצקים את הסירופ הקר על העוגה החמה.
  8. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הפריסה ומפזרים קוקוס טחון לפני ההגשה.
  9. חותכים, מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

עוגת סולת מתכון לעוגה מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}