אור בקצה המנהרה? זה מה שהתגלה בדוח הנאמנים של בסדנו
הנאמנים מצביעים על חובות והתנהלות עסקית מעוררת סימני שאלה, אך מאתרים נכסים בשווי מיליונים | עו"ד גיא סרוסי, המייצג משקיעים ומלווים: "הדוח מעניק הצצה לשאלות הרבות שנותרו פתוחות. מי שלא יגיש תביעה עד 31.3 יאבד את זכאותו לפיצוי"
דוח הנאמנים האחרון שהתפרסם ב"פרשת קבוצת בסדנו" שופך אור על מצב החברה: מצד אחד, הדוח מצביע על חובות של עשרות מיליוני שקלים, ערבוב בין חברות הקבוצה, השקעות כושלות בסטארט־אפים ומצגי שווא שהוצגו לכאורה בפני משקיעים ומלווים.
מן הצד השני, הנאמנים איתרו נכסים בשווי של מיליוני שקלים ופועלים למימושם, במטרה להשיב חלק מהכספים שנגבו ממשקיעי ומלווי החברה.
נכון לעכשיו, הנאמנים מנהלים תביעות בינלאומיות בכדי להשיב סכומים נוספים לקופת הפירוק, והם קוראים לכל מי שנפגע מהקבוצה – בין אם מדובר בחברות האם ובין אם בחברות הבנות – להגיש תביעת חוב עד לתאריך 31.3. חשוב להדגיש כי אי־הגשת תביעת חוב עד למועד זה עלולה להוביל למחיקת החוב כלפי הנפגעים, והרואים בכך ויתור על זכותם.
כזכור, בתחקיר שפורסם ב־TheMarker נטען שבסדנו אינה עומדת בהתחייבויותיה כלפי לקוחות, ושצ'קים שהנפיקה חוזרים ללא כיסוי. במאי 2024 הודיעה רשות ניירות ערך כי הגישה לפרקליטות המדינה את ממצאי חקירתה על החברה, ולפיהם בסדנו ניהלה כספי משקיעים ללא תשקיף, פעלה במודל כלכלי שלכאורה אינו ישים, ואף דיווחה על רווחים בזמן שהייתה הפסדית, מה שהעלה חשד להונאת פונזי בהיקף של למעלה ממאה מיליון שקלים. הרשות גם פרסמה הבהרה כי היא אינה מפקחת על פעילות החברה, זאת בניגוד לטענות מצד בסדנו שלפיהן "הרשות מנטרת ומדוגמת" את הפעילות.
ב־12 באוגוסט 2024 הוציא בית המשפט המחוזי צו לפתיחת הליכים לחברות "פרנסה ניהול בסד" ו"בסדנו יזמות והשקעות" מקבוצת בסדנו, מינה את עו"ד אילן שביט ורו"ח חן ברדיצ'ב לתפקידי נאמנים, והורה על הפעלת החברות באופן זמני בכפוף להפקדת הסכומים הדרושים לצורך המשך הפעלתן. בצעד זה מבקשים לבחון את סיכויי השיקום הכלכלי של החברות, לצד התביעות המתנהלות גם בזירה הבינלאומית.
"עבור המשקיעים והמלווים", אומר עו"ד גיא סרוסי שמייצג קבוצת משקיעים ומלווים גדולה נגד בסדנו, "דוח הנאמנים מעניק הצצה לחובות הכבדים ולשאלות הרבות שנותרו פתוחות בנוגע להתנהלותה העסקית של הקבוצה".
"עם זאת", מוסיף עו"ד סרוסי, "החשיבות המעשית טמונה בהגשת תביעות חוב עד ה־31.3, שכן מי שלא יגיש תביעה יאבד את זכאותו לפיצוי. הנכסים שאותרו והליכים משפטיים שמתקיימים בארץ ובחו"ל עשויים להגדיל את סיכויי ההחזר הכספי, אך היקף ההחזר בפועל והאפשרות להשיב חלק מהפעילות לנתיב של שיקום כלכלי עדיין תלויים בהחלטות בית המשפט, התקדמות תביעות הנאמנים והסדרים אפשריים שעשויים להיחתם עם גורמים שונים בשוק".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות