כ"ו כסלו התשפ"ה
27.12.2024
נוהל איום קיומי

גם במחיר מאה פלסטינים: תחקיר משמיץ נגד ישראל בניו יורק טיימס

למרות שלל העדויות הקשות מהטבח הנורא בשבעה באוקטובר, ברחבי העולם לא מקבלים את העובדה שישראל יצאה למלחמת אין ברירה כדי להבטיח את קיומה. הניו יורק טיימס בתחקיר משמיץ נגד ישראל. "קצינים יכלו לסכן עד 20 אזרחים בכל תקיפה אווירית" העיתון ציין: "אחת ההפצצות הקטלניות ביותר של המאה ה-21"

גם במחיר מאה פלסטינים: תחקיר משמיץ נגד ישראל בניו יורק טיימס
כוחות צה"ל: אילוסטרציה צילום: דובר צה"ל

הניו יורק טיימס פרסם תחקיר שמתאר טענות על שינוי המדיניות הצבאית של ישראל בעקבות המתקפה של חמאס ב-7 באוקטובר, שבה נהרגו כ-1,200 ישראלים ו-250 נוספים נחטפו לעזה.

התחקיר מציין כי קצינים בדרג בינוני בצה"ל קיבלו סמכויות חדשות לפגוע לא רק במטרות מרכזיות כמו מפקדי חמאס ומשגרי רקטות, אלא גם במחבלים זוטרים. יתירה מכך, לתקיפות האוויריות נתנה היתר לפגיעה נרחבת באזרחים. הפקודות אפשרו לקצינים להסתכן בהריגת עד 20 אזרחים בכל תקיפה ואף 100 אזרחים אם המטרה היא דמות בכירה בחמאס.

בין היתר, נראה כי השינויים נבעו מתפיסה של איום קיומי על ישראל בנוגע למתקפת הפתע של חמאס, תוך חשש מפלישה של כוחות החיזבאללה. גורם בכיר בצה"ל העיד כי אלו שהשתתפו במתקפות האוויריות היו פחות נוקשים במדיניות הפגיעה שלהם, למרות אזהרות של גורמים בינלאומיים וישראליים בדבר הסכנות לחפים מפשע.

מדיווחים שהובאו בתחקיר עולה כי בחודשיים שלאחר המתקפה, שוגרו לעבר עזה כמעט 30,000 פצצות וחימושים.

בדיווח מודגשות תוצאות הכשל בזיהוי מדויק של מטרות והערכת הסיכון הנשקף לאזרחים, שהוביל לפגיעה נרחבת באוכלוסייה האזרחית בעזה.

התחקיר מותח ביקורת על מערכת הפיקוח שהוחלשה ועל ההתעלמות מאזהרות מצד בכירי צה"ל ומומחים בינלאומיים. "התוצאות הטרגיות הללו העלו סימני שאלה משמעותיים לגבי שיטות הפעולה הצבאיות שננקטו והאיזון שהופר בין ביטחון לאומי לבין אחריות כלפי האוכלוסייה האזרחית בעזה", נכתב.

חמאס מלחמת חרבות ברזל עזה ניו יורק טיימס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}