מנה עיקרית מוצלחת
מתכון לכרעיים בתנור מקורמלות בסילאן ורימונים
תענוג לחיך! כרעיים עוף עסיסיות, צלויות בתנור עם רוטב עשיר וסמיך של סילאן, רימונים ותבלינים. השילוב המושלם של מתוק וחמוץ יגרום לכם להתמכר. מתכון קל להכנה, מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית
- חיים בורנשטיין
- כ"ה כסלו התשפ"ה
כרעיים בתנור מקורמלות בסילאן ורימונים צילום: חיים בורנשטיין
מתכון לכרעיים בתנור מקורמלות בסילאן ורימונים / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לכרעיים בתנור מקורמלות בסילאן ורימונים:
- 5 כרעיים עוף נקיות
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות סילאן
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 בצל גדול
- 1 כוס גרגירי רימון
- 1 כף כמון
- 1 ענף סלרי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה לכרעיים בתנור מקורמלות בסילאן ורימונים:
- בתבנית אפיה פרוסים את הבצל לטבעות ומפזרים בתבנית.
- מעליהם מניחים את הכרעיים עוף
- מחממים את הסוכר במחבת רחבה על אש נמוכה ומערבבים עד שמתקבל כרמל.
- מוסיפים את הסילאן והרימונים למחבת ומערבבים היטב עד שהכל נהיה מקורמל כמו שצריך.
- מוסיפים את הסלרי והתבלינים למחבת ומערבבים היטב.
- כשהכל מוכן שופכים הכל בנדיבות על הכרעיים ומכניסים לקירור למשך כשעתיים ( או אם יש לכם זמן ללילה שלם)
- מכסים את התבנית עם העופות בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ואופים במשך 50 דקות.
- מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כרבע שעה עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- מגישים עם אורז או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות