ארוחת צהרים מושלמת
מתכון לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
מתכון קלאסי לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה, ברוטב עשיר ומתובל. ערבוב מושלם של מרקמים וטעמים שיתאים לכל ארוחה
- נועם זיגדון
- כ"ג כסלו התשפ"ה
עוף עם תפוחי אדמה ובטטה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה / נועם זיגדון
המצרכים לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה:
- 5 כרעיים
- 4-5 תפוחי אדמה חצוי ופרוס לפרוסות
- 1-2 בטטה חצויה ופרוסה
- 1 בצל פרוס לפרוסות
- 5-6 שיני שום
- 1 כף מלח
- ¼ שמן
- ¼ כוס מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף גריל
- 1 כפית כורכום
- ½ פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 1 כף פיטרוזליה יבשה
- 1 כפית אבקת מרק
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1 כפית אבקת שום
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה לעוף קלאסי בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה:
- בקערה מערבבים את המים והשמן עם התבלינים
- מכניסים פנימה את העוף ומורחים אותו מכל הכיוונים
- מסדרים בתחתית תבנית אפייה את התפוחי האדמה, הבטטה, הבצל והשום ומעל מניחים את העופות
- יוצקים מעל את כל הרוטב שנשאר ומפזרים שומשום
- מכסים את התבנית בנייר כסף
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כשעה ורבע
- מורידים את נייר הכסף ומרטיבים מעט את העוף ברוטב
- מכניסים שוב לתנור ל 20 דקות נוספות לקבלת גוון שחום
- לפני ההגשה ניתן לפזר עוד מעט שומשום
- מגישים עם אורז או לבד
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות