ארבעה יהודים נותרו בסוריה. מסרבים למצוא חיים חדשים
עד לפני חמש שנים התגוררו בסוריה 13 יהודים, כמה מהם נפטרו ואחרים עזבו את המדינה. שלושת גברים ואישה נותרו בדמשק. הם כבר זקנים ולא רוצים ללכת למדינה אחרת. יש להם קרובים בארץ ויש להם קרובים בניו יורק ובמקומות אחרים
- אלי קליין
- כ"ג כסלו התשפ"ה
בסוריה מתגוררים כיום ארבעה יהודים בלבד שלושה גברים ואישה אחת. כולם מבוגרים ומתגוררים בבירה דמשק. כך עולה מדוח של JJAC - צדק ליהודים מארצות ערב.
הרב ד"ר אלי עבאדי, נשיא שותף שני בארגון JJAC סיפר ל-Ynet כי עד לפני חמש שנים התגוררו בסוריה 13 יהודים, אך כמה מהם נפטרו ואחרים עזבו את המדינה. לגבי היהודים המעטים שנשארו בדמשק, סיפר הרב: "יש להם את הבתים שלהם והם לא רוצים לעזוב. הם כבר רגילים לחיים שם".
לדברי הרב ד"ר עבאדי, הארבעה אינם חוששים לחייהם בעקבות המצב החדש במדינה. "הם לא חששו מהמהפכה בסוריה ומנפילת אסד. הם חושבים שלא יגעו בהם. הם יכולים לעזוב, אבל הם רגילים לחיים שם. הם כבר זקנים ולא רוצים ללכת למדינה אחרת. יש להם קרובים בארץ ויש להם קרובים בניו יורק ובמקומות אחרים בארה"ב".
אין להם כמובן מניין אבל הם הולכים לבית כנסת. "אסד לא נגע בהם, אבל המחובארת (המודיעין הסורי) שם עליהם עין. לא יודע אם זה מטעמי הגנה או מעקב" אמר הרב.
סילבן אביטבול, נשיא משותף של JJAC, אמר לווינט: "סוריה הייתה בית לקהילה יהודית עתיקת יומין, עם עדויות ארכיאולוגיות על נוכחות רציפה בערים כמו דמשק וחלב, שם לעיתים אף עלתה כמות היהודים על זו שבארץ ישראל".
JJAC, העוסק בתיעוד ההיסטוריה של כמיליון יהודים שנעקרו מארצות ערב ואיראן, מבקש להעלות את המודעות למורשת ולזכויות הקהילות הללו. "במשך 75 שנים העולם התעלם מהעקירה ההמונית של יותר מ-850,000 יהודים מארצות ערב", אומר ד"ר סטנלי אורמן, סגן נשיא הארגון.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות