פשוט וקל להכנה
מתכון לשיפודי טונה אדומה ברוטב אסיאתי מושלם
מחפשים מתכון מהיר וקל להכנה שיתאים לארוחה קלה או כנשנוש מפתיע? שיפודי טונה אדומה ברוטב אסיאתי זה התשובה המושלמת! בשילוב מנצח של טעמים מתוקים, חמצמצים וחריפים, תקבלו מנת דגים אסיאתית מושלמת
- חיים בורנשטיין
- כ"ב כסלו התשפ"ה
שיפודי טונה אדומה צילום: חיים בורנשטיין
מתכון לשיפודי טונה אדומה ברוטב אסיאתי מושלם / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לשיפודי טונה אדומה ברוטב אסיאתי מושלם:
- 500 גר' טונה אדומה (טרי / קפוא)
- 1 בצל סגול
- 2 פלפל אדום
- 2 פלפל צהוב
- 1 בצל לבן
- 5 שיני שום
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף חרדל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה לשיפודי טונה אדומה ברוטב אסיאתי מושלם:
- חותכים את הטונה לקוביות בגודל של 4 ס"מ
- בקערה נפרדת חותכים את הירקות בגודל זהה (מלבד השום)
- על הדג מפזרים מעט מלח גס ומעט מיץ לימון למשך כ 10 דקות, ושוטפים את הדג על מסננת.
בינתיים מכינים את הרוטב:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים מלבד הירקות והטונה ומערבבים הייטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- את השום קוצצים דק דק ומוסיפים גם לרוטב. (בכוונה אין מלח ברוטב כי הסויה והחרדל מלאים במלח, תטעמו ורק אם יהיה לכם ממש חסר תוסיפו)
- מוציאים את הדג מהמסננת ומשפדים את הדג והירקות בשילוב על שיפודים כמו בתמונה.
- מסדרים הכל בתבנית ושופכים מעל את הרוטב
- מכניסים לקירור למשך כשעה לספיגת טעמים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 210 מעלות ללא כיסוי למשך 10 דקות בדיוק!
- אפשר גם לצלות את השיפודים על מנגל או במחבת
- מגישים עם כל מה שאוהבים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות