כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024
חנוכה בריא

סופגנייה, לביבה ותזונה נכונה?

לעיתים זה נראה לנו בלתי אפשרי- איך אפשר לשמור על שגרת תזונה מאוזנת לצד הסופגניות והלביבות המאפיינות את רוח החג? דורית שאלתיאל-יערי, דיאטנית יד מרדכי עם כמה רעיונות לחג טעים ומאוזן.

סופגנייה, לביבה ותזונה נכונה?
יד מרדכי צילום: יח"צ
  • לביבה, ע'יגה או לאטקס- ישנם מתכונים רבים ללביבות, חלקם יכולים להיות עתיר קלוריות ופחמימות וחלקם פחות. על מנת לשפר את ערכם התזונתי של הלביבות ואף להפוך אותם למנה יומיומית:

  • הוסיפו ירקות לבלילה (קישוא, גזר, בצל, כרובית, ברוקולי וכל מה שאוהבים) – הם מקלילים את המתכון, מוסיפים לו צבע, מעשירים אותו תזונתית (למשל בסיבים תזונתיים) ומפחיתים את ערכו הקלורי.

  • העדיפו אפייה על פני טיגון – מעבר ליתרון התזונתי זה גם הרבה יותר מהיר ופחות מלכלך.

  • סוג השמן -  מומלץ לבחור בתרסיס שמן איכותי כמו שמן זית כתית מעולה.

  • שדרגו את הרכב הקמחים – החלפת הקמח במתכון בשיבולת שועל או בקמחי קטניות.

  • הוסיפו חלבון – שילוב גבינות במתכון (צהובה, בולגרית) או קטניות (למשל עדשים כתומות) יוסיף למתכון חלבון וסידן.

  • הוסיפו מטבל קליל – למשל צ'זיקי על בסיס יוגורט.

  • תנו כבוד לסופגנייה – בחרתם את הסופגנייה שאתם הכי אוהבים? הניחו אותה בצלחת יפה לצד כוס קפה או תה ושבו לאכול אותה בהנאה, אפשר גם לחלוק עם משפחה וחברים. בדרך זו, תגלו שהיא הרבה יותר מספקת וטעימה. אם בחרתם להכין לבד סופגניות בבית, העדיפו להשתמש בריבות או קונפיטורות איכותיות על פני ריבות עם מעט רכיבי פרי.

  • קודם ארוחה ואח"כ סופגנייה – לא פעם ערב הדלקת הנרות מסתכם בעושר של סופגניות במרכז השולחן ללא תוספות נוספות. העדיפו להציע את הסופגניות כקינוח לאחר ארוחת הערב- העשירו את השולחן בירקות, קטניות וחלבונים אשר מגבירים את תחושת השובע, כך שלאחר מכן סביר שתבחרו בכמות קטנה יותר של סופגניות ומתוקים.

  • הצעות לתוספות קלות להכנה, אבל מרשימות וטעימות, לצד הסופגניות:

  • צלחת ירקות צבעונית וגדולה ולצידה מטבלים טעימים - ממרח אבוקדו, טחינה, גבינות רכות בטעמים

  • שקשוקה מהירה שמכינים עם רוטב לשקשוקה של יד מרדכי

  • ביצים קשות

  • סלט טונה

  • נשנושי קטניות - אדממה או גרגרי חומוס מתובלים ואפויים

  • קלחי תירס

  • פרוסות עגבנייה עם מעט  חומץ בלסמי ושמן זית איכותי

  • אנטי-פסטי בתנור

  • ומה עושים כשמתארחים? אל תגיעו מורעבים, אכלו לפני הגעתכם ארוחה קלה עשירה בחלבון וירקות. בנוסף, הציעו לעזור למארחים והתנדבו להביא איתכם מגש ירקות, פירות או גבינות. הדרך הקלה ביותר לתת את תרומתכם לאירוח ולא להגיע בידיים ריקות ועל הדרך גם ליהנות מארוחה מגוונת ומאוזנת.

 

יד מרדכי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}