רפורמת "חיסכון לכל ילד": כך תעבירו את הכסף למקום שמרוויח יותר
החל מה-1.1.2025, הורים יוכלו להעביר הפקדות עתידיות של תוכנית "חיסכון לכל ילד" מפיקדונות בנקאיים לקופות גמל. הרפורמה מעניקה גמישות ומאפשרת פוטנציאל תשואה גבוה יותר
- ליפא גינסברגר
- כ"ב כסלו התשפ"ה
תוכנית "חיסכון לכל ילד", המבטיחה עתיד כלכלי יציב לדור הצעיר, עומדת בפני רפורמה משמעותית. החל מה-1 בינואר 2025, הורים יוכלו לנייד את ההפקדות החודשיות העתידיות של ילדיהם מפיקדונות בנקאיים למסלולי קופות גמל – צעד שצפוי להגדיל משמעותית את פוטנציאל התשואה של הכספים.
מה השינוי כולל? הרפורמה מאפשרת להורים לבחור להעביר את ההפקדות העתידיות לקופת גמל, בעוד שהכספים שכבר הופקדו בפיקדונות בנקאיים יישארו שם. מדובר במהלך שמטרתו לפתור את בעיית "הלקוחות הכלואים" בבנקים, שעד כה לא יכלו לנייד את החיסכון למסלול עם פוטנציאל גבוה יותר, כך על פי הדיווח בכלכליסט.
הפער בין מסלולי קופות הגמל לפיקדונות הבנקאיים ניכר. לפי ניתוחים, קופת גמל בסיכון מוגבר השיגה בשנה האחרונה תשואה של כ-28%, לעומת תשואה של 1.25%-3.92% בפיקדונות בנקאיים לתקופה של 18 שנה. גם בניתוח ארוך טווח, לאורך 18 שנה, הפערים עשויים להגיע לכ-450%.
לצד האפשרות לנייד הפקדות, הרפורמה מחדדת את ברירת המחדל בתוכנית. אם עד כה ילד שני נרשם אוטומטית למסלול שנבחר לילד הבכור (גם אם זה פיקדון בנקאי), החל מ-2025, ברירת המחדל לילד השני תהיה קופת גמל בסיכון גבוה, אלא אם כן ההורה בחר אחרת.
הרפורמה הובלה על ידי ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) בשיתוף עם לובי 99. אזולאי עצמו, שהפקיד לילדיו בפיקדונות בנקאיים, מתכוון לנייד את ההפקדות לקופת גמל ברגע שהרפורמה תיכנס לתוקף. עם זאת, ההחלטה להוציא את הבנקים לחלוטין מהתוכנית הושארה לידי משרד האוצר, שנכון לעכשיו אינו מתכנן לקדם את המהלך.
הרפורמה מהווה צעד משמעותי אך חלקי. היא מטפלת רק בהפקדות העתידיות, בעוד שהפקדות קיימות בפיקדונות הבנקאיים אינן ניתנות לניידות. עם זאת, מדובר בתיקון שמסמן מגמה של מעבר לניהול מקצועי יותר של חסכונות לטווח ארוך.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות