סער: "שנת 2025 תהיה שנה מאתגרת, אבל עם הזדמנויות גדולות"
שר החוץ גדעון סער לחברי ועדת חו"ב סקירה מדינית: "אנחנו אחרי שנה מאוד קשה ומאתגרת שהייתה למדינה". עוד אמר: "ישראל מסיימת את השנה הזאת כמדינה חזקה ויציבה באזור סוער ורב תהפוכות, אני חושב שזה נותן מקום לאופטימיות"
- אברהם פריינד
- כ"ב כסלו התשפ"ה
שר החוץ גדעון סער מסר היום (שני) לחברו ועדת חו"ב סקירה מדינית ואמר: "אנחנו אחרי שנה מאוד קשה ומאתגרת שהייתה למדינה, התמודדנו בה לא רק עם התקפה צבאית בכמה חזיתות, התמודדנו עם התקפה רב ממדית, מדינית, תודעתית ומשפטית. ישראל מסיימת את השנה הזאת כמדינה חזקה ויציבה באזור סוער ורב תהפוכות, אני חושב שזה נותן מקום לאופטימיות".
עוד אמר סער: "אני רוצה להוסיף שהשנה הבאה, שנת 2025, היא שנה שגם תהיה שנה מאתגרת, אבל גם שנה עם הזדמנויות גדולות, עם ממשל חדש בראשות הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שאנחנו זוכרים איך הייתה הקדנציה הראשונה שלו, אנו רואים מי ממונה לתפקידי המפתח בממשל שלו, זה לא אומר שבכל דבר יהיו הסכמות ולא יהיו יותר ויכוחים, אבל זה בהחלט נוסך מקום לאופטימיות".
"בנוסף", הוסיף סער, "אחרי תום תקופת בורל באיחוד האירופי, אחרי שהייתה חתירה לבטל את הסכם האסוציאציה עם ישראל, אני יכול להגיד שתחת הנשיאה החדשה נקבע בעוד חודשיים מפגש אסוציאציה שאני מוביל בבריסל, ובהחלט אנחנו מצפים לפתוח דף חדש של דיאלוג קונסטרוקטיבי עם האיחוד האירופי.
כמו שאמרתי קודם, לא תהיה לנו תקופה עם ורדים ושושנים בכל מקרה, ההתמודדויות הן לא פשוטות, ואנחנו, אני חושב, בפעם הראשונה מניחים את היסודות גם להתמודדות אמיתית בזירה התודעתית. כמו שאני רואה את זה, משרד החוץ צריך להוביל בעולם לא רק את הפעילות המדינית, אלא גם את הפעילות במערכה על התודעה.
עברה לפני מספר שבועות החלטת ממשלה, שבהנחה בתקציב 2025 יעבור בכנסת, היא תיתן פעם ראשונה למשרד החוץ אפשרות לנהל באופן בסיסי לפחות את המערכה התודעתית. אני אפילו מתבייש מהתקציבים היום שעומדים לרשותנו בעניין הזה. ובכלל אני אומר, המגמה צריכה להיות לא מתגוננת, המגמה צריכה להיות תקיפה. יש לנו בהחלט קייס כדי לעמוד בצורה תקיפה בזירה הבינלאומית, אני גם לא מאמין שגישה אחרת יכולה להביא לתוצאות, וזאת המדיניות שאני מתכוון להוביל".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות