במיוחד לחנוכה
מתכון לספינג' קלאסי
סוד הספינג' המושלם: מתכון מפורט ומדויק להכנת ספינג'ים ביתיים רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ | מתכון מסורתי להכנת ספינג'ים ביתיים מושלמים. הבצק הרך והאוורירי, מטוגן עד הזהבה מושלמת, מצופה בסוכר ומוכן לאכילה. כל ביס הוא חגיגה של טעמים
- חני לוין
- כ"א כסלו התשפ"ה
ספינג' ביתי צילום: אסתי
מתכון לספינג' קלאסי / אסתי
המצרכים לספינג' קלאסי:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שטוחה מלח
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- 1 כף ערק
אופן הכנה לספינג' קלאסי:
- בקערה גדולה מערבבים בכף את הקמח, המלח ושתי כפות סוכר
- במרכז הקערה יוצרים גומה ומכניסים בתוכה את השמרים וכף סוכר
- מערבבים מעט רק במרכז ויוצקים חצי כוס מים פושרים, מערבבים שוב מעט רק במרכז .
- ממתינים כמה דקות לתסיסת השמרים ( כ 3 עד 5 דקות בערך )
- מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך כשלוש וחצי עד ארבע כוסות מים פושרים
- מתחילים ללשוש את הבצק הייטב, מוסיפים את הערק וממשיכים בלישה
- מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה של כשעה וחצי. תוך כדי ההתפחה מבצעים לישה נוספת ומעבדים את הבצק כל 20 דקות בערך פעמיים שלושה.
- מורחים מעט שמן על השישויוצרים כדורים מהבצק בגודל ביצה או מעט יותר
- מניחים את הכדורים לנוח כ 10 דקות
- מרימים כל כדור, מותחים מעט ויוצרים חור במרכז כך שתיווצר טבעת מהבצק
- מטגנים את הספינג'ים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים על נייר סופג
- לאחר הטיגון מצפים בסוכר ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות