כ"ב כסלו התשפ"ה
23.12.2024
במיוחד לחנוכה

מתכון לספינג' קלאסי

סוד הספינג' המושלם: מתכון מפורט ומדויק להכנת ספינג'ים ביתיים רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ | מתכון מסורתי להכנת ספינג'ים ביתיים מושלמים. הבצק הרך והאוורירי, מטוגן עד הזהבה מושלמת, מצופה בסוכר ומוכן לאכילה. כל ביס הוא חגיגה של טעמים

מתכון לספינג' קלאסי
ספינג' ביתי צילום: אסתי

מתכון לספינג' קלאסי / אסתי

המצרכים לספינג' קלאסי:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף ערק

אופן הכנה לספינג' קלאסי:

  1. בקערה גדולה מערבבים בכף  את הקמח, המלח ושתי כפות סוכר
  2. במרכז הקערה יוצרים גומה ומכניסים בתוכה את השמרים וכף סוכר
  3. מערבבים מעט רק במרכז ויוצקים חצי כוס מים פושרים, מערבבים שוב מעט רק במרכז .
  4. ממתינים כמה דקות לתסיסת השמרים ( כ 3 עד 5 דקות בערך )
  5. מוסיפים מים בהדרגה  לפי הצורך כשלוש וחצי עד ארבע כוסות מים פושרים
  6. מתחילים ללשוש את הבצק הייטב, מוסיפים את הערק וממשיכים בלישה
  7. מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה של כשעה וחצי. תוך כדי ההתפחה מבצעים לישה נוספת ומעבדים את הבצק כל 20 דקות בערך פעמיים שלושה.
  8. מורחים מעט שמן על השישויוצרים כדורים מהבצק בגודל ביצה או מעט יותר
  9. מניחים את הכדורים לנוח כ 10 דקות
  10. מרימים כל כדור, מותחים מעט ויוצרים חור במרכז כך שתיווצר טבעת מהבצק
  11. מטגנים את הספינג'ים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים על נייר סופג
  12. לאחר הטיגון מצפים בסוכר ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לספינג' ספינג' מאפה מתוק חנוכה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}