רוסיה מחזקת את הצי: הצוללות שמעצבות מחדש את הזירה הימית
הצוללת החדשה מצוידת במערכות שיגור אנכי לטילים מתקדמים כמו קליבר, אוניקס וזירקון, לצד יכולת שיגור מסורתית דרך צינורות הטורפדו. מערכות אלו נועדו להבטיח תקיפה מדויקת ואפקטיבית בזירות קרב מרובות
- קובי ברקת
- י"ט כסלו התשפ"ה
רוסיה פועלת בשיטתיות לחיזוק כוחה הימי, כאשר בלב המאמצים עומדות צוללות גרעיניות חדשות ומתקדמות.
אחת הבולטות היא הצוללת הגרעינית "ארחנגלסק", הצפויה להצטרף לצי הרוסי בקיץ 2025 כחלק מתוכנית רחבת היקף לשדרוג היכולות הצבאיות הימיות.
בחדשות 12 דווח כי הצוללת מצוידת במערכות שיגור אנכי לטילים מתקדמים כמו קליבר, אוניקס וזירקון, לצד יכולת שיגור מסורתית דרך צינורות הטורפדו. מערכות אלו נועדו להבטיח תקיפה מדויקת ואפקטיבית בזירות קרב מרובות.
במקביל, רוסיה אינה מסתפקת בפיתוח עתידי בלבד ומשתמשת בצוללות הפעילות שלה כדי לשדר מסרים גיאופוליטיים ברורים. דוגמה לכך היא הצוללת "אופה", שעברה לאחרונה מסע ימי ארוך מהים הבלטי ועד לצי האוקיינוס השקט בוולדיווסטוק. בדרך עגנה בנמל צ'ינגדאו שבסין, מהלך שנועד להמחיש את העמקת שיתוף הפעולה האסטרטגי בין רוסיה לסין.
המאמצים הללו מציבים את רוסיה בעמדה ייחודית של עוצמה ימית, המשמשת לא רק כאמצעי הגנה אלא גם ככלי אסטרטגי ליצירת הרתעה והשפעה בזירה הבינלאומית.
בינתיים, אוקראינה ממשיכה בפיתוח יכולות טכנולוגיות משלה, בעיקר בתחום המערכות הבלתי מאוישות. בין הפיתוחים הבולטים ניתן לציין את דרואיד TW 12.7 - רכב קרבי בלתי מאויש שנושא מקלע כבד ומיועד ליירוט כטב"מים. הרכב נשלט באמצעות טאבלט ומסתמך על תקשורת לוויינית מתקדמת, עם טווח הפעלה של עד 14 ק"מ.
בזמן שרוסיה ואוקראינה מתמקדות בהעצמת יכולותיהן, התחרות הטכנולוגית ביניהן ממשיכה לשנות את מאזן הכוחות ולהשפיע על פני המערכה כולה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות