כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024
ביצע פשיעה ברשת

ישראל פועלת להסגיר לארה"ב חשוד המעורב באלפי מתקפות סייבר

פאנב שימש כמפתח תוכנה באחת הקבוצות העברייניות הבולטות בעולם בתחום מתקפות כופרה. התוכנה שפיתח שימשה לתקיפת מחשבים של כ-2,500 קורבנות

ישראל פועלת להסגיר לארה"ב חשוד המעורב באלפי מתקפות סייבר
אילוסטרציה צילום: unsplash

המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הגישה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה להכריז על רוסטיסלב פאנב, בר-הסגרה לארה"ב, זאת, לצורך העמדתו לדין שם בעבירות של קשירת קשר לביצוע מרמה ופעילות הקשורה למחשבים, קשירת קשר להונאה באמצעים אלקטרוניים, וכן עבירות מחשב נוספות.

העתירה הוגשה באוקטובר האחרון והיום הוסר צו איסור הפרסום בעניינה. על פי בקשת ההסגרה, קבוצת LockBit היא קבוצה עבריינית מהבולטות בעולם בתחום מתקפות כופרה, שפיתחה תוכנת כופרה כשירות. התוכנה שימשה לתקיפת מחשבים של כ-2,500 קורבנות, שנדרשו לשלם דמי כופר בתמורה לשחרור מחשביהם ומידע רגיש. במקרים של סירוב תשלום, המידע שנגנב פורסם על גבי שרת ייעודי של הקבוצה.

מפרטי בקשת ההסגרה עולה כי בין השנים 2024-2019 שימש פאנב כמפתח תוכנה בקבוצת LockBit. במסגרת פעילותו, פיתח רכיבים מתקדמים, בהם כלי המאפשר הדפסת מכתבי כופר מכל מדפסת המחוברת למחשב הנתקף. בתקופה זו קיבל פאנב תמורה כוללת של כ-230,000 דולר אמריקני, ששולמו במטבע ביטקוין.

פאנב, המחזיק באזרחות ישראלית ורוסית במקביל, נעצר בישראל ב-18 באוגוסט 2024, ולאחר קבלת בקשת הסגרה רשמית מארה"ב וחתימת שר המשפטים על ההוראה המתאימה, הוגשה עתירה להכרזתו בר-הסגרה, לצד בקשה למעצרו עד להכרעה בעתירה.

מעצרו של המבוקש תואם ובוצע על ידי מחלקת תיאום מבצעי בחטיבת המודיעין של משטרת ישראל. הדיון בעתירה נקבע ליום 5 בינואר 2025 בבית המשפט המחוזי בירושלים.

עבירות סייבר כופרה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}