חנוכה חנוכה, חג מתוק כל כך: מתכונים מיוחדים מבית לוטוס
חנוכה הוא זמן של משפחה וחוויות בלתי נשכחות של ביחד. זה הזמן להכנס אל המטבח ולהפיץ בבית ריח של חמימות מתוקה ורגעים קסומים
- כתבה מקודמת
- י"ז כסלו התשפ"ה
חנוכה זה חג של אור, טיפות של גשם בחלון וחום בלב. אבל יותר מכל, חנוכה הוא זמן של משפחה וחוויות בלתי נשכחות של ביחד. זה הזמן להכנס אל המטבח ולהפיץ בבית ריח של חמימות מתוקה ורגעים קסומים. לוטוס ביסקוף מציעה מגוון מתכונים מתוקים שישדרגו את הרגעים של הביחד ויהפכו את הזמן המשפחתי שלכם לבלתי נשכח. עם לוטוס ביסקוף, כל מתכון פשוט יקבל ברגע טוויסט מפתיע ומשודרג. אז בין אם אתם אלופים במטבח ובין אם פיסגת הקולנריה שלכם מסתכמת בעוגת שוקולד בחושה, פשוט תוסיפו לוטוס ביסקוף לארון של מוצרי האפיה שלכם ותהפכו לאלופי המתוקים בקלות ובאפס מאמץ.
אם עדיין לא השתכנעתם, דעו כי לוטוס ביסקוף אינו מכיל אלרגנים והוא פרווה- מה שהופך אותו לפתרון הטעים והאיכותי ביותר גם כפינאל לארוחה בשרית.
מיני צ'ורוס לוטוס ביסקוף/ גל קלדרון
לא משנה אם תקראו להם דונאטס או צ'ורוס, מדובר בעיגולי בצק קטנטנים ומלאים בלוטוס ביסקוף, כאלו שא"א להפסיק לאכול. לא ויתרנו כמובן על פיזור של אבקת קסמים וזילוף של ממרח לוטוס ביסקוף לאקסטרה שחיתות.
לבצק הצ'ורוס
- 100 גרם חמאה
- 240 מ"ל חלב
- 1 כף גדושה ממרח לוטוס ביסקוף חלק
- 1 כף סוכר
- 150 גרם קמח
- 2 ביצים
- קורט מלח
- שמן (לטיגון)
למילוי – קרם לוטוס ביסקוף חלק או קראנצ'י
לציפוי – חבילה קטנה עוגיות לוטוס ביסקוף טחונות במעבד מזון
שלבי ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים את החלב, חמאה, סוכר, מלח וקרם לוטוס ביסקוף תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה לבעבע
2. מכבים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב עד שמתקבל בצק חלק שנפרד משולי הסיר
3. מעבירים את הבצק למעבד מזון עם וו גיטרה (K), מערבלים כמה דקות כדי לקרר מעט את הבצק
4. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, עד שמתקבלת תערובת חלקה ודביקה, מעבירים לשקית זילוף או שקית זיפ-לוק גדולה עם חור באחד הקצוות
5. מחממים שמן בסיר בינוני (אם יש מדחום אז מכוונים לטמפרטורה של 180 מעלות), ביד אחת מחזיקים את שקית הזילוף וביד השניה זוג מספריים נקיות, מזלפים מעט מן הבצק ישר אל השמן וחותכים עם מספריים את הבצק, כך שמתקבלים כדורונים קטנים של בצק הנופלים ישר אל תוך השמן החם.
6. מטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, מוציאים מהשמן היישר אל קערה מלאה בעוגיות הלוטוס ביסקוף הטחונות, מצפים היטב מסביב.
7. ממלאים בעזרת מזרק או שק זילוף כל סופגניית- צ'ורוס בממרח לוטוס ביסקוף.
מגישים!
סופגניית אלפחורס לוטוס ביסקוף/ גל קלדרון
נראה מי יכריע בשאלה הרת הגורל: מה שווה יותר, סופגניה או אלפחורס? אז חסכנו לכם את ההתלבטות הלא פשוטה עם סופגנית אלחופרס במילוי קרם לוטוס ביסקוף וקישוט קוקוס ייחודי שא"א לטעות בו. מי אמר שסופגניות זה רק לחנוכה?
למהדרין שמקפידים לאכול סופגניות גם לאחר סודה בשרית, ניתן להמיר את החלב במים ואת השמנת בקצפת צמחית.
לבצק
- 200 מ"ל חלב
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה ממרח לוטוס ביסקוף חלק
- 2 כפות שמן
- 350 גרם קמח לבן
- חצי כפית מלח
- חצי כפית תמצית וניל
- שמן לטיגון
למלית
- 3 כפות ממרח לוטוס ביסקוף
- חצי פחית קרם קוקוס (18% שומן)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
- + ממרח לוטוס ביסקוף נוסף למילוי
לציפוי
ממרח לוטוס ביסקוף מחומם מעט במיקרוגל
קוקוס טחון
אופציונלי – עוגיית אלפחורס לקישוט
עוגיות לוטוס ביסקוף טחונות
שלבי ההכנה
1. אל קערת המיקסר מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומערבלים עם וו לישה עד אשר מתקבל בצק אחיד ורך (בערך 7-8 דקות)
2. מכסים במגבת לחה את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך 45 דקות- שעה)
3. מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח קלות ומרדדים בעדינות עד לעובי של 2-3 ס"מ
4. בעזרת קורצן או כוס גדולה קורצים מהבצק עיגולים בגודל של הסופגניות.
5. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע מנייר אפיה, מכסים במגבת לחה ובזמן הזה מחממים שמן עמוק בסיר (180 מעלות במידה ויש מדחום)
6. מכניסים כל סופגניה עם נייר האפיה לתוך השמן החם, לאחר כמה שניות נייר האפיה יתנתק בעצמו מן הסופגניה ויש להוציא אותו מהשמן.
7. מטגנים כ3-4 דקות מכל צד, מוציאים את הסופגניות לרשת או על נייר סופג, מצננים לפחות חצי שעה.
להכנת הקרם
1. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקצפים את כל מרכיבי המילוי (למעט הלוטוס ביסקוף הנוסף) לקרם יציב.
2. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול.
הרכבה:
1. בעזרת סכין קטנה בוצעים חור בתחתית כל סופגניה, ממלאים את הסופגניה בכמה שיותר מהקרם הקוקוס-לוטוס ביסקוף.
2. בעזרת שקית זילוף נוספת מכניסים עוד ממרח לוטוס ביסקוף לתוך הסופגניה המלאה בקרם (כדי שתהיה ליבה של ממרח בתוך הסופגניה)
3 טובלים כל סופגניה בקרם הלוטוס ביסקוף המומס, הופכים ומסדרים על רשת או נייר אפיה.
4. טובלים את הקצוות של הסופגניה בקוקוס טחון.
5. מזלפים עוד מקרם הלוטוס ביסקוף – קוקוס על הסופגניה, נועצים אלפוחרס ומגישים.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות