במיוחד לחנוכה
מתכון לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק
דמיינו לעצמכם ביס במאפה מטוגן, פריך מבחוץ ורך מבפנים, ספוג בסירופ מתוק וריחני. זהו החם-חם המושלם! מתכון ביתי פשוט ומתאים במיוחד לחג החנוכה
- נועם זיגדון
- ט"ז כסלו התשפ"ה

חם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק צילום: נועם זיגדון
מתכון לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק / נועם זיגדון
המצרכים לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק:
לבצק:
- ½ קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- ¼ כוס סוכר
- ¼+1 כוסות מים
- 1 אבקת אפיה
- ¼ כוס שמן
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 סוכר וניל
- 1 תמצית תה
אופן ההכנה לחם-חם מושלם – מאפה מטוגן טבול בסירופ מתוק:
הכנת המאפה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש במשך כ-10 דקות מכסים ומתפיחים במשך כ- 45 דק'
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ופותחים בין שני דפי נייר אפיה מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
- בעזרת קורצן קורצים צורות או חותכים בסכין לרצועות/קוביות
- מניחים על משטח מקומח ומתפיחים שוב במשך 20 דקות
- מחממים סיר עם שמן עמוק
- ומטגנים עד לקבלת גוון שחום משני הצדדים
- מיד לאחר הוצאת המאפה מהשמן טובלים בסירופ
הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל מצרכי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות
- טובלים את המאפים וממתינים לצינון
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות